Online eğitim semineri: TÜBİTAK ulakbim – sprinter nature açık erişim anlaşması mart ayı eğitimi

Değerli Kullanıcılarımız,

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, TÜBİTAK ULAKBİM ve Springer Nature yayınevi arasında imzalanan açık erişim (ücretsiz) yayıncılığın tanıtıldığı webinar programı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Kayıt ve katılım için ilgili linke tıklayınız ve sayfanın en altında bulunan KAYDOL butonundan ibu uzantılı kurumsal e-posta adresinizi ve “Kuruluş” alanında üniversitemiz adını belirterek kayıt oluşturunuz.

Springer Nature ile TÜBİTAK – ULAKBİM Arasında İmzalanan Açık Erişim Yayıncılık Anlaşması

Springer Nature ile TÜBİTAK – ULAKBİM arasında 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren 2026 yılına kadar devam edecek yeni bir Dönüşüm Anlaşması imzalandı.

Katılımcı bir Türk kurumuna bağlı sorumlu yazar iseniz, Springer Nature’ın dergi portföyünde ücretler karşılanarak açık erişim (AE) yayınlamaya hak kazanabilirsiniz.

Springer Nature ile TÜBİTAK arasındaki dönüştürücü anlaşmaya (TA) 200’den fazla kurum katılıyor; bu, katılımcı kurumlara bağlı ilgili yazarların makalelerini AE’lerini Springer Nature’ın karma dergiler portföyünde ücretler karşılanarak yayınlamaya hak kazandığı anlamına geliyor. Ayrıca, Springer, Adis, Palgrave ve Academic Journals abonelikli dergi içeriklerinin tamamına ve ayrıca Nature.com’daki 46 dergiye tam erişim sağlayabilirsiniz.

Webinar Hakkında:

Web seminerinde, anlaşmaya hangi kurumların katıldığı, yazar ve makale tanımlama ve uygunluğunun yanı sıra, bir yazarın anlaşma kapsamında Açık Erişim (AE) yayınlarken – gönderimden onaya kadar – geçireceği yolculuğa genel bir bakış dahil olmak üzere TÜBİTAK – ULAKBİM anlaşması tanıtılacak. Makalelerinizi yazarken size yardımcı olmak amacıyla, yayınlamak üzere başarılı bir makalenin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları ve püf noktaları için özel bir oturum da dahil edilecektir.

Kimler Katılmalı?

• Araştırmacılar
    • Kütüphaneciler
    • Lisans/Doktora Öğrencileri
    • Fakülte Üyeleri
    • Akademik yayımlama ile ilgili herkes
    EĞİTİM BAŞLIĞI EĞİTİM İÇERİĞİ EĞİTİM DİLİ
    Türkiye için Açık Erişim – Makalenizi Nasıl Yayınlayacağınızdan Fon Almaya Kadar Bilmeniz Gerekenler

27 Mart 2024, Çarşamba

• Açık Erişim (AE) anlaşmasına genel bakış
    • Sözleşmede yer alan uygunluk kriterleri/belgeleri
    • Başarılı bir makale yazmaya ilişkin ipuçları püf noktaları
    • Makalenizi açık erişimli yayınlamak için fon başvurusunda bulunma
     Oturum ağırlıklı olarak Türkçe olacak ve birkaç bölüm İngilizce olarak ele alınacaktır

Kayıt için TIKLAYINIZ

•  TÜBİTAK ULAKBİM ve Springer Nature yayınevi arasında imzalanan açık erişim(ücretsiz) yayıncılık anlaşması hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Güncel Eğitim Takvimi için, http://kddb.ibu.edu.tr/egitim-hizmetleri/egitim-takvimi

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/843z
    Önceki İçerikKonferans / “Down Sendromu Türkiye’de Eğilimler ve Eğitimler”