Değerli Halk Bilimci Mansur Kaymak’tan Üniversitemizde Müzik Çalıştayı

Kültür Bakanlığı ve TRT’de uzun yıllar folklor araştırmacısı, repertuvar uzmanı ve yönetici olarak görev yapan, derleme süreçlerinde kaynak kişi, derleyici, değerlendirici, yönetici, yayıncı gibi çeşitli aşamalarda önemli hizmetlerde bulunan, bu alanda önemli bilgi birikimi ve deneyime sahip konuğumuz Mansur Kaymak, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileriyle çalıştay gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu’nun yaptığı 3 oturumlu çalıştaya, Müzikoloji Anabilim Dalı öğrencileri katıldı.

Çalıştayda; sahada eser derleme süreçlerinin teorik boyutu, tarihsel geçmişi, derleme süreçlerinde yaşanan zorluklar, derlenen eserlerin değerlendirilmesi, arşiv çalışmaları ve yapılan bazı hatalı uygulamalar detaylı olarak ve bazı kısımlarda da öğrencilerin doğaçlama dramatizasyonları ile uygulamalı olarak ele alındı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/dsno
    Önceki İçerikBilimde etik kuralları ele alan çalıştay düzenlendi
    Sonraki İçerikÜniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü eğitimi sona erdi