Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinden Acil Hizmet Kurumlarına Teknik Gezi

Üniversitemiz Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Ezgi Atalay danışmanlığındaki Acil Sağlık Hizmetleri-2 dersi kapsamında, Bolu Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne teknik geziler gerçekleştirdi.

Öğrencilerin çalışma alanlarını kapsayan kurumların işleyişleri hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan gezide, kurum yetkilileri öğrencilere uygulamalı bilgiler verdi.

Teknik geziler kapsamında öğrencilere; 112 tek çağrı sistemi ve acil vakaların alınıp ilgili ekiplere bildirilmesi, örnek 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda ambulans çeşitleri ve hizmetleri ile itfaiye faaliyetleri kapsamında temel yanma ve yangın eğitimi verildi; yangın söndürme ve kaza kırım araçlarının tanıtımı yapıldı.

Önceki İçerikGüzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi
    Sonraki İçerikProf. Dr. Ali Erim Gitar Resitali