Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri Kapsamında Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi Etkinliği Gerçekleştirildi

Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi Etkinliği Gülezler Konağı’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi koordinasyonunda, BAİBÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin, BAİBÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri tarafından uygulandı.

BAİBÜ Bolu Halk Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezinde, Kültürel Miras günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi ile geçmişten bugüne unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızın gün yüzüne çıkması hedefleniyor.

Dünya oyun literatürüne giren geleneksel oyunlarımıza yer verilen etkinlikte çocukların çalışmalara aktif katılımı sağlanıyor. Oyunlar; okuma yazma eğitiminden ritmik saymaya, dil gelişiminden sosyal gelişime, iletişim becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor. Çocukların kurallar ve birbirlerine saygı çerçevesinde rekabet ederek kazanma ve kaybetme duygularını yaşamaları, sosyal hayatın küçük bir modelini oyun oynayarak öğrenmeleri sağlanıyor.

Önceki İçerikBAİBÜ, Çad Cumhuriyeti ile Akademik İş Birliği Çalışmaları Yapıyor
    Sonraki İçerikSÜYAM 7-14 Yaş Arası Basketbol Kursu Açılıyor