Kıbrıs’tan Mengen’e Lezzet Buluşması

    Üniversitemiz Mengen Meslek Yüksekokulu, Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencilerini ağırladı.

    “Ankara-Bolu Eğitim ve Kültür Gezisi” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu özel ziyarette konuklara, Mengen’in kadim mutfak kültürü ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Yöreye özgü kaldırık dolması, kedibatmaz, Mengen peyniri ve keş kızartması, keşli erişte ve kızılcık tarhanası çorbası hazırlanarak, konuklara ikram edildi.

    Pastacılık ve Ekmekçilik Programı Öğr. Gör. Merih Tatlı öncülüğünde workshop gerçekleştirildi. Merih Tatlı’nın annesi Semahat Tatlı ile ilçenin önemli isimlerinden Birsen Yaman da yöresel tariflerin hazırlanmasına katkı sundu.

    Öğrencilerimiz Ahmet Onur Toksöz, Ada Turna, Irmak Uysal, Yusuf Tanrıverdi, Mustafa Anif, Havva Kavcıoğlu ve Simge Ardıç, Mengen lezzetlerinin hazırlanması ve sunumunda emek verdi.

    Misafir üniversiteden ziyaret programına, Öğr. Gör. Kurtuluş Özbaşar, Öğr. Gör. Mine Adalıer, Öğr. Gör. Turan Değirmencioğlu, Uzman Ali Rıza Doğan ve Nazenin Russo Kandemir katıldı. Dekan Yrd. Doç. Dr. İlkay Yorgancı Maloney tarafından Mengen MYO’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/rzj4
    Önceki İçerikTÜBİTAK 2209-A Destekli Projenin Eğitimleri Yapıldı
    Sonraki İçerikGüçlü Anne Güçlü Toplum: 11. Anneler Üniversitede Okulu Başlıyor / Bahar Dönemi