KARMER’den Almanya’da eğitim ve kariyer konferansı

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ve Kalite Öğrenci Topluluğu tarafından Almanya özelinde yurt dışında eğitim ve kariyer olanaklarının ele alındığı konferans düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salon ve ardından Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansı, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen ve kariyer hedefleyen gençlere Almanca eğitimi veren Rheinland Privatschule Türkiye Koordinatörü Selin Ekşi verdi. Konferansa, KARMER Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Almanya’da eğitim ve kariyer olanakları hakkında sunum yapan Selin Ekşi, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde başvurular ve şartlar konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Almanya’da üniversitelerin genellikle C1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olanları kabul ettiğini kaydeden Ekşi, en az A2 ya da B1 seviyesinde Almanca bilenlerin, ilk önce dil öğrenme şartıyla Almanya’ya kabul edilebildiğini söyledi; şartlı kabul ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Almanya’daki üniversitelerin mühendislik ve teknik alanlarda eğitim alan gençlere öncelik verdiğini vurgulayan Ekşi, okul-iş-maaş programındaki mesleki eğitimler hakkında bilgi verdi. Konferansın sonunda katılımcı öğrencilere, 1 aylık ücretsiz Almanca kursu hediye edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/5kxf
    Önceki İçerikPsikoloji öğrencilerinden tanışma etkinliği
    Sonraki İçerikMilli ağaçlandırma günü / Hep birlikte milyonlarca fidan dikiyoruz