İnsan hakları ve ayrımcılık konuşuldu

İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarıyla kamuoyunda duyarlılığı geliştirme görevini yerine getiren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nca, yereldeki insan hakları sorunlarını tartışmak ve bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla üniversitemiz ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen toplantıya; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı
    Leyla Beykoz, vali yardımcıları, kaymakamlar,  il genel kolluk kuvvetlerinin en üst amirleri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, il ve ilçe insan hakları kurulu üyeleri, akademisyenler, baro temsilcileri, dernek ve sendika temsilcileri ve vatandaşlar ve yerel basının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, “Amacımız, insan hakları alanında, özellikle insan haklarının korunması ve geliştirilmesi çerçevesinde bir farkındalık oluşturmak, temel insan haklarına ilişkin sorunların, hak ve özgürlük alanlarına ilişkin yaşanan güncel sorunların tartışılmasını sağlamak ve açık bir müzakere zemininde sizlerin görüş ve kanaatlerini almak.” dedi.

Prof. Dr. Kılıç’tan Aritmetik Eşitlik Vurgusu

Toplumsal eşitliğin sağlanmasına vurgu yapan Prof. Dr. Kılıç, adaletin en temel ilkesinin, en azından insanlar arasında aritmetik eşitliğin sağlanması olduğunu kaydederek, insan hakları sorunlarına yerel ölçekte çözümler üretilmesinin önemine değindi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, içinin doldurulması gereken en önemli hususun insan hakları olduğuna dikkat çekerek, özetle “Bir devletin ne kadar güçlü ve modern bir devlet olduğunun göstergesidir insanlarına verdiği değer. Aslında önemli olan insan hakları ve ayrımcılık konusunda yapılan idari yapılanmalar ve yürütülen çalışmalardır. Özellikle ülkemizin son 20 yıl içerisinde insan hakları ihlalleri ile ilgili olarak, insan hakları eğitimi konusunda son derece önemli merhaleler kaydettiğini ve özel çabalar sarf ettiğini görüyoruz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Muharrem Kılıç başkanlığında İl İnsan Hakları Genel İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıda, temel insan hakları, eşitlik, ayrımcılık, yerelde insan hakları sorunları ve benzeri konularda katılımcıların görüş ve önerileri değerlendirildi.

Toplantının sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, insan hakları ve ayrımcılık konusunda verimli bir toplantı düzenleyen ve bu konuda katılımcılara ışık tutan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve ekibine teşekkür etti. Toplantı, hediye takdiminin ardından sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ack4
    Önceki İçerik2019 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Ek Başvuru Nihai Sonuçları
    Sonraki İçerikCuma Namazı Sonrası Aşure İkramına Davetlisiniz!