Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nce, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi. 3 kuşak öğretmeni bir araya getiren “Farklı Bakış Açılarından Öğretmenlik Mesleği” konulu panelin de yer aldığı etkinlikte, öğretmen marşları ve şarkıları da söylendi.
İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Ok, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin canlı söylediği İstiklâl Marşı’nın ardından, etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı ve “Her ne kadar idareci olsak da aslımız öğretmen. Öğretmenlik mesleğinden hiç kopmadık. Öğretmen adaylarımıza, ülkemizin geleceği olan nesilleri yetiştirmede emekleri olacağı için şimdiden eğitim hayatlarında ve mesleklerinde nice 24 Kasımlara ulaşmalarını temenni eder; bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğilirim.” dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Ok ise, onurlu bir mesleği icra ettiklerini hatırlatarak, “Sizler gerçekten bu toplumun inşası için çok önemli bir yerdesiniz. Toplumun kendi içinde savaş ya da barış halinde olmalarında, öğretmenlerimizin rolü inanılmaz derecede yüksektir. Bizlerin yetiştirdiği nesillerin zihin yapısı, ülkemizin aydınlığa ya da karanlığa doğru gidişinde önemli rol oynayacaktır.” diye konuştu.
Prof. Dr. Ok, öğretmenlik mesleğinin önemine değindiği konuşmasında, özetle “Bilinçli bir şekilde hem bireysel özgürlükleri hem de toplumsal uyum ve birlikteliği nasıl sağlayabiliriz projesi üzerinde düşünmeye devam edeceğiz. Kültürel farklılıklarla birlikte, kültür içi farklılıkları birer zenginlik olarak görerek, her birimiz diğerine saygıyı önemseyerek ve en önemlisi sınıfta öğrencilerimizin kendilerini asla yabancı hissetmeyecekleri ortamlar oluşturarak, bu topluma ve kendimize hizmet etmiş olabileceğimize inanıyorum. Eşitsizlikler varsa onları kaldıracak olan bizleriz. İnsanların düşünce, inanç ya da etnik kökenlerine bakmadan, onları değerli hissettirebilecek olanlar yine bizleriz.” ifadelerini kullandı.
Eğitim Fakültesi korosundan öğretmen marşları
Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı korosu; öğretmenin, yurdun, bağımsızlığın ve aydınlığın önemine vurgu yapan marşlar ve şarkılar söyledi.
- Üniversite Öğrencileri Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him tarafından verildi.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime, öğretmene ve akademiye verdiği önemi gösteren fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi sunuldu. Rüştü Asyalı’nın okuduğu, Ceyhun Atuf Kansu’nun “Dünyanın Bütün Çiçekleri” şiirinin, şirin köy çocuklarına ithaf edildiği video gösterildi. Şehit öğretmenlerimiz şükran ve minnetle anıldı.
3 kuşak bir araya geldi
Meslekte 3 kuşağı bir araya getiren “Farklı Bakış Açılarından Öğretmenlik Mesleği” konulu panel gerçekleştirildi. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nin ilk mezunları Prof. Dr. Kaya Yıldız ve Prof. Dr. Türkan Argon ile 2007 yılında fakültemizin Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan 17 yıllık Öğretmen Ferda Kök ve halen İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde eğitimine devam eden Fatih Tokay, öğretmenlik mesleğine ilişkin düşüncelerini anlattı.
Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi yapıldı.