Hstalks’dan Tıp Uzmanları İçin Ücretsiz Webinar

Değerli Kullanıcılarımız,

Üniversitemiz Tıp uzmanlarına yönelik olarak HS Talks‘ın desteği ile hazırlanan ve Erlangen-Nürnberg Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. André Jefremow tarafından verilecek olan web seminerine tüm kullanıcılarımız davetlidir.

Webinar bilgisi Türkçe ve İngilizce olarak aşağıdaki gibidir :

KONU Kronik Enflamasyon, Bağışıklık Hücresi Kaçakçılığı ve Kaçakçılığı Önleyici Ajanlar

TARİH

27 Haziran 2023, Salı

KAYIT LİNKİ
    DETAYLAR İnflamatuar bağırsak hastalıkları (IBD’ler), genetik olarak duyarlı bir konakçıda bağırsak bağışıklık hücrelerinin kontrolsüz aktivasyonu ile karakterize edilir (Nat Immunol. 2019 Ağustos;20(8):970-979’da gözden geçirilmiştir). Çalışmalar, IBD’de mukozal inflamasyon ve doku yıkımı için önemli yollar olarak bağışıklık hücrelerinin ve patojenik bağışıklık hücresi devrelerinin değiştirilmiş ticaretini tanımlamıştır. İki ana faktör, yani kusurlu bir bağırsak bariyeri ve mikrobiyal disbiyoz, mukozal inflamasyonu destekler ve bağışıklık hücrelerinin birikmesine ve lokal aktivasyonuna yol açar.
    SUBJECTS Chronic Inflammation, Immune Cell Trafficking and Anti-Trafficking Agents
    DETAILS Inflammatory bowel diseases (IBDs) are characterized by uncontrolled activation of intestinal immune cells in a genetically susceptible host (reviewed in Nat Immunol. 2019 Aug;20(8):970-979). Studies have identified altered trafficking of immune cells and pathogenic immune cell circuits as crucial pathways for mucosal inflammation and tissue destruction in IBD. Two major factors, namely a defective gut barrier and microbial dysbiosis, favour mucosal inflammation and lead to accumulation and local activation of immune cells.

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/8cdg
    Önceki İçerikBAİBÜ Tıp Veri Tabanları Masa Tanıtım Etkinliği ve Kullanıcı Eğitimi
    Sonraki İçerikÇankırı Karatekin Üniversitesi Rektöründen ziyaret