Erasmus+ Tanıtım Günleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erasmus Koordinatörlüğünün Erasmus Değişim Programını tanıtmak amacıyla düzenlediği Erasmus+ Tanıtım Günleri Toplantısı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mavi Salonda gerçekleştirildi.

    Etkinliğe BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yoğun ilginin olduğu etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

    Erasmus’un Amacı Eğitimin Kalitesini Arttırmak

    Etkinlikte açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Aydın Him gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek başlayan ve Erasmus programının 1987 yılında başladığını ve tarihte Leonardo Da Vinci, Hayat Boyu Öğrenme gibi farklı isimlerle uygulandığını ifade eden Him, programın amacının programı uygulayan ülkelerdeki eğitimin kalitesini arttırmak olduğunu belirtti. Erasmus programının sadece öğrencilere yönelik değil akademik ve idari personele de yönelik olduğunu dile getiren Him, Üniversitemizin hem öğrencileri hem de akademik ve idari personeli Erasmus programı konusunda desteklediğini açıkladı. Toplamda 32 ülkede uygulanan program sayesinde bireylerin eğitim ve staj hareketliliğinin desteklendiğine değinen Him, Üniversitemizin proje bazlı olarak Ulusal Ajanstan aldığı destekler ile Arnavutluk, Kosova, Moldova, Gürcistan, Ürdün, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerle de öğrenci ve personel değişimi yapıldığını vurguladı. Bu tür değişim programlarının faydalarından bahseden Him, Erasmus programının başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi. Programla ilgili bilgilerin http://erasmus.ibu.edu.tr/  adresinden ve sosyal ağlarda bulunan hesaplardan takip edilebileceğini vurgulayan Him katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

    Erasmus Programı İkiye Ayrılır: AB Ülkeleri ve AB Dışı Ülkeler

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him’in sözlerini bitirmesinin ardından öğrenci hareketliliği ile ilgili konuşma yapmak için kürsüye gelen Erasmus Koordinatörlüğü Hareketlilik Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Yüksel Çağdaş katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Erasmus programının tanımını yapan Çağdaş, Erasmus programının faydalarını aktardı. Erasmus programının Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Birliğinin dışındaki ülkeler olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Çağdaş, Erasmus programının başvuru ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgi verdi. Kişinin Erasmus programına yapılan başvurusunun kabul edilmesi halinde yaşanacak olan süreçle ilgili konuşan Çağdaş, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

    Bilimsel Araştırma ve Projeler Staj Olarak Kabul Edilmez

    Öğr. Gör. Dr. Yüksel Çağdaş’ın konuşmasını bitirmesinin ardından staj hareketliliği hakkında konuşmak için kürsüye gelen Erasmus Koordinatörlüğü Staj Hareketliliği Koordinatörü İrem Atlı katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Staj hareketliliğinin tanımını yapan Atlı, bilimsel araştırma ve projeler staj hareketliliği olarak kabul edilmediğini belirtti. Erasmus programı kapsamında hangi tür kurumlarda staj yapılabileceği hakkında bilgi veren Atlı, staj süresinin 2-12 ay arasında değiştiğini ifade etti. Staj süreci ve koşulları hakkında konuşan Atlı, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

    Herkes Erasmus Programından Faydalanmalı

    Erasmus Koordinatörlüğü Staj Hareketliliği Koordinatörü İrem Atlı’nın ardından daha önce program kapsamında İrlanda’da staj yapan Kadir Kesimal İrlanda’da yaşadığı tecrübeleri aktardı ve herkesin bu programdan faydalanmak için elinden geleni yapması gerektiğini belirterek sözlerini noktaladı.

    Erasmus Programından Faydalanmak Çok Güzeldi

    Kadir Kesimal’in ardından program kapsamında Polonya’da eğitim alan Bilge Duman kürsüye gelerek yaşadıdığı tecrübeleri katılımcılara aktardı. Programın faydalarından bahseden Duman yurt dışında eğitim aldığı süre boyunca çok güzel anlar yaşadığını dile getirerek konuşmasını bitirdi.

    Bilge Duman’ın konuşmasını bitirmesinin ardından soru-cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmında katılımcılar merak ettiği konular hakkında sorular sordu ve Erasmus Koordinatörlüğü sorulan soruları cevapladı.

    Soru-cevap kısmının bitmesinin ardından fuaye alanında katılımcılara ikramda bulunularak etkinlik sona erdi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/hs78
    Önceki İçerikBAİBÜ’den Geleneksel El Sanatlarımızı Teknolojiyle Buluşturan Okul Öncesi Proje Çalıştayı
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Rahmi Karaaslan’ın Abisinin Vefatı)