Hemşirelik Bölümü Öğrencileri, Oturarak Voleybol Takımıyla Maç Yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Bolu’nun “oturarak voleybol (paravolley)” takımıyla maç yaptılar.
    Ülkemizde az bilinen ve son yıllarda gelişen bir spor dalı olan oturarak voleybol, bedensel engelli bireylerin yaptığı bir spor. Hemşirelik Bölümü öğrencileri de Öğr. Gör. Hacer Alpteker danışmanlığındaki Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında engelli bireylerin yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir maç için sahaya çıktılar. Güzel bir mücadele örneği sergilenen maçtan, her iki takım da galip ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öğr. Gör. Hacer Alpteker, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklarla ilgili toplumdaki farkındalığı artırmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Engelli olup spor yapan bireyler neler hissediyorlar, ne tür zorluklarla mücadele ediyorlar? Bunları empati yaparak anlamak için güzel bir fırsat yakaladık. Türkiye’de oturarak voleybol için ilk adımlar 2005 yılında atılmış olmasına rağmen bugün ulusal düzeyde yaklaşık 6 takım var ve bu spor dalı ülkemizde maalesef çok bilinmiyor.” diye konuştu.

Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Sena Soylu da, “Amacımız, engelli bireylerin neler başarabildiğini görmek, aynı zamanda bir sağlık çalışanı olarak spora destek vermek ve engelli bireylerin yanında olmak.” dedi.

Oturarak Voleybol Takımı Oyuncusu Sabri Güleç ise, ligdeki hedeflerinin yanı sıra sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve yaşama daha güzel adapte olabilmek için sporun önemine işaret etti.

Önceki İçerikMühendislik Fakültesi Personeli Arş. Gör. Dr. Önder GÜLBEYAZ’ın Annesi Gülcivan GÜLBEYAZ ile Teyzesi Safiye GÜLŞEN Vefat Etmiştir.
    Sonraki İçerikErasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı