Hande DALKILIÇ / Piyano Resitali

    HANDE DALKILIÇ / Ustalık Kursu

    • 6 MART 2024 Çarşamba / Saat: 16:00
    • BAİBU Eğitim Fakültesi B1 DERSLİK

    HANDE DALKILIÇ / Piyano Resitali

    • 7 MART 2024 Perşembe / Saat: 19:00
    • BAİBÜ Kültür Merkezi MAVİ SALON

                                    HANDE DALKILIÇ PİYANO RESİTALİ

    Türk bestecilerini Türkiye ve dünyada yaptığı konserler ve CD’lerle tanıtarak, birçok bestecimizin eserlerinin ilk seslendirme ve kayıtlarını yapmasıyla Türk piyano mirasını koruyan ve geliştiren sanatçı olarak tanınan piyano virtüözü Hande DALKILIÇ, 2023 yılının ikinci yarısında farklı bir ‘ilke imza attı.

    Dalkılıç, dünyada az sayıda ve Türkiye’de hiç seslendirilmemiş olan piyano repertuvarının sadece sol el için bestelenmiş eserlerini ilk kez bir araya getirdiği  “My Left Hand” adlı konser dizisine nisan ayında  ABD /Boston’da başlayarak, Estonya/Talin, 2024 Kültür Başkenti Tartu, Roma ve ülkemizde devam ederek bu kez Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dinleyicisi ile buluşuyor.

    Sol el repertuvarında tek el ile iki elden beklenen performansı gerektiren bu eserler Scriabin, Reinecke ve Moszkowski’nin eserlerinden oluşan bir repertuvar ile sol el maratonuna dönüşüyor. Konser sanatçının daima Türk bestecilerine yer verdiği şekliyle sevilen albümü Çetin Işıközlü Yukarı Fırat Ezgileri’nden üç türkü ve Ulvi Cemal Erkin’in iki prelüdü ile son bulacak.


    PROGRAM

    A.SCRIABIN: Prelüd ve  Noktürn, Op.9. Sol el için.

    1. REINECKE: Piyano Sonatı, Do min. Op.179. Sol el için.
    •                            -Allegro moderato
    •                              -Andante lento
    •                              -Menuetto
    •                              -Finale , allegro molto
    1. MOSZKOWSKI: Etütler , Op. 92 Sol el için
    •                                     Nr.1,Allegro Enegico
    •                                     Nr.3, Allegro ma non troppo
    •                                     Nr.4, Allegro Moderato
    •                                     Nr.8, Veloce
    •                                     Nr.11, Moderato e cantabile
    •                                     Nr.12, Allegro Impetioso

    Ç. IŞIKÖZLÜ:    Yukarı Fırat Ezgileri’nden

    •                                   -Şu Fıratın Suyu Akar Serindir  (Elazığ Yöresi)
    •                                  – Sarı Gelin  (Erzurum Yöresi)
    •                                  -Pınar Başından Bulanır  (Erzurum yöresi)

    U.C.ERKİN:    Altı Prelüd’den

    •                            Nr.3 Larghetto
    •                            Nr.6 Allegro Vivo

    HANDE DALKILIÇ

    Türk bestecilerini Türkiye ve dünyada yaptığı konserler ve CD’lerle tanıtarak, birçok bestecimizin eserlerinin ilk seslendirme ve kayıtlarını yapmasıyla Türk piyano mirasını koruyan ve geliştiren sanatçı olarak tanınan piyano virtüözü Hande Dalkılıç’ın, bu güne kadar;  Ahmed Adnan Saygun’un solo piyano için eserleri (BMP/A.K.Müzik), bu albümde ilk kez seslendirilen  Saygun’un Op.76 Piyano Sonatı’nın Peer Music (Hamburg) tarafından yayınlanan nota editörlüğünün yanı sıra, Ahmet Adnan Saygun Piyano Konçertosu Op.34,  Nr.1 (BMP), Cemal Reşit Rey Piyano ve Orkestra için “Katibim Çeşitlemeleri” (TCMB basımı), Muammer Sun “Yurt Renkleri”(BMP ve KALAN), Ulvi Cemal Erkin “Piyano Solo için Tüm Eserleri” (KALAN), Çetin Işıközlü “Yukarı Fırat Ezgileri”(KALAN) gibi Türk bestecilerine ait albümleri yayınlanmıştır. 2019 yılında basılan son albümü konserlerinde sık sık seslendirmekten zevk aldığı piyanonun şair virtüöz bestecileri F. Chopin’in, F. Liszt ve L.M. Gottschalk’ın  seçilmiş eserleri “My Favorite Romantics” başlığı altında yine KALAN Müzik etiketiyle dinleyiciye sunulmuştur.

    Bu yıl kayıtlarını tamamladığı sol el repertuvarı üzerine hazırlanan  “My Left Hand” albümü  pek yakında dijital mağazalarda yer alacak.

    Yurt içinde ve yurt dışında (A.B.D., Almanya, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti , Estonya, Etiyopya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Malta, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerde) katıldığı uluslararası festivallerde yaptığı solo resitaller ve  oda müziği konserlerinin yanı sıra  Camerata Salzburg’un da içlerinde yer aldığı yabancı orkestralar ile Türkiye’deki tüm devlet senfoni orkestraları ve özel orkestralarla konserler gerçekleştirmiş, özellikle  konser programlarında Türk bestecilerinin eserlerinin de yer almasına özen göstermiştir.

    Akademik eğitimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Prof. Ersin Onay ile geliştirip tamamlayan sanatçı bu süreçte ve sonrasında György Sandor, Sebastian Benda, ve Prof. Georg Sava gibi önemli piyanist-pedagoglarla çalışıp müzik fikirleri paylaşmıştır.

    2006 yılında doçent unvanı alan Hande Dalkılıç Kasım 2013’de  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’na profesör unvanıyla atanmıştır. Halen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı başkanı olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda EPTA (European Piano Teachers Association) Türkiye temsilcisi olan sanatçı solistlik kariyerini yurt içinde ve yurt dışında yaptığı resital ve konserlerle birlikte sürdürmektedir. handedalkilic.com

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/hd5g
    Önceki İçerik2024 Yılı Ulusal Staj Programı Başvuruları Başladı / Son Başvuru: 10 Mart 2024
    Sonraki İçerikDeneme Erişimi: Muteferriqa – Osmanlı Türkçesi Keşif Portalı