Haklı Davamız Kudüs programı gerçekleştirildi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarının ortak olarak düzenlediği Haklı Davamız Kudüs programı Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi.

Programa Sayıştay Başsavcısı İsmail Altıntaş, Bolu 20. Dönem Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Üniversitemiz senatosu üyeleri, idari ve akademik personel, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Demirtaş: “Kudüs Müslümanların ortak davasıdır”

Program Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş konuşmalarını yaptı Demirtaş, “Kudüs’ü gezmek Dünya’nın %90’ını gezmek gibidir” dedi. Kudüs’ün bütün büyük dinlerin ortak noktası olduğunu ifade eden Demirtaş, Kudüs’ün bir adının da Darüsselam (barış yurdu) olduğunu belirtti. “Kudüs Müslümanların ortak davasıdır” diyen Demirtaş ümmet şuuru içinde Kudüs’e sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak konuşmasını bitirdi. Demirtaş’ın konuşmasını bitirmesinin ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.

“Müslüman dünyanın öbür ucundaki Müslümanın derdine katkı sunar”

Sinevizyon gösterisinin ardından BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal Haklı Davamız Kudüs konuşmasını yaptı. İsrail zulmünün 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana değil 75 yıldır devam ettiğini dile getiren Karasakal, İsrail’in devlet sıfatını hak etmediğini, işgalci ve katliamcı politikalarına batılı devletlerin desteğinde, kurulduğu günden bugüne devam ettirdiğini vurguladı. İslamiyetin ilk kıblesinin Kudüs’teki Mescidi Aksa olduğunu belirten Karasakal, “Müslümanlar olarak Kudüs davamıza sahip çıkmaya her ne şart altında olursak olalım devam edeceğiz” dedi. Karasakal Müslümanların daha bilinçli olması ve kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşması ardından dua ederek sunumunu bitirdi.

Sunumun sonrasında Prof. Dr. Şaban Karasakal’a hediye takdim edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/bc7p
    Önceki İçerik“Sahibini Arayan Madalya” film gösterimi
    Sonraki İçerikİlelebet Cumhuriyet, İlelebet Türkiye Yüzyılları Konulu Afiş Yarışması Sergisi açıldı