“Bir tatlı huzur almaya geldik”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, kimi zaman sevinçle kimi zaman hüzünle sınandığımız hayat yolculuğumuzda bizlere ışık tutan büyüklerimizi unutmuyoruz.

Üniversitemiz Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (BAMER) düzenlenen “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik” programında ağırladığımız İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi sakinleri, türkülerle ve halk oyunlarıyla zenginleştirilmiş bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tarihi Gülezler Konağı’nda düzenlenen programa; Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Timuçun Erem, İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi Müdürü Talat Orbay Oflaz, büyüklerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Güler’in “Yaşlı Kime Denir?” söyleşisi ardından kabak kemane ve ritim sazda Orhan Aytar ve bağlamada Levent Üçer’in ezgileri eşliğinde solistler Asuman Sarı ve Şükran Öztürk’ün seslendirdiği türküler keyifle dinlendi. Bolu,  Kıbrıscık ve Mengen oyunlarından derlenen halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/3mod
    Önceki İçerikPersonel Masa Tenisi ve Satranç Turnuvası düzenlenecektir
    Sonraki İçerikOxford university press haziran ayı web seminerleri