Geleceğin sağlık profesyonellerine sağlıkta kalite eğitimi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nce, geleceğin sağlık profesyonellerini en iyi şekilde yetiştirmek ve sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırmak amacıyla “Sağlıkta Kalite Standartları Eğitimi” düzenleniyor.

2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Diş Hekimliği Konferans Salonunda gerçekleştirilecek bu önemli eğitim, Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerimizi meslek hayatına ve çalışma ortamlarına hazırlamayı hedefliyor.

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü’nün Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında paydaşlardan gelen talepler doğrultusunda hayata geçirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen eğitimle, öğrencilerimizin, sağlık tesislerinde uygulanan kalite standartları konusunda bilgi sahibi olmaları ve bu standartlara uygun hizmet sunabilmeleri için gerekli becerileri kazanmaları amaçlanıyor.

Eğitimler; Sağlık Bakanlığı kalite değerlendiricileri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi enfeksiyon, eğitim ve kalite biriminde görev alan sağlık profesyonelleri tarafından veriliyor.

Bu kapsamda, Uzman Hemşire Merve Kayalıoğlu ‘Oryantasyon Süreci’ ve ‘Transfüzyon Güvenliği’, Uzman Erdoğan Şentürk ‘Sağlıkta Kalite Yönetimi’ ve ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi’, Uzman Songül Yorgun ‘Öğrenci Sağlığı Güvenliği’, Pervin Terzi ve Uzman Hemşire İkbal Berdo Çelik “Hasta Güvenliği Uygulamaları I ve II’ ve ‘Güvenli Hasta Devri ve Transferi’, Uzman Hemşire Keziban Türken Gel ‘Enfeksiyon Kontrol Uygulamaları-El Hijyeni’, ‘İzolasyonlar’ ve ‘Atık Yönetimi’, Dr. Necati Bükecik ‘Kalite Süreçlerinde Destek Hizmetler’ ve ‘Bilgi Güvenliği ve Mahremiyet’, Dr. Sibel Gülen ‘Klinik Uygulamalarda Öğrenciler İçin Riskler’ ve ‘Hasta Bakım Süreci I ve II’ ve İş Güvenliği Uzmanı Emrah Sağlık ‘SKS ve İSG Boyutuyla Risk Yönetimi’ başlıklarında eğitim verecek.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/20qw
    Önceki İçerikKısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma İlanı
    Sonraki İçerikKampüs Karşılama Festivali’nde 3. Gün: Seramik At Nalı Atölyesi etkinliği gerçekleştirildi