Geleceğin Medyası Dijital Olacak

    Yazete.com internet sitesi Yazı İşleri Müdürü Emrah İriç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sosyal Medya ve Gençlik’ konulu söyleşide, ‘kağıt medya’ olarak nitelediği yazılı medyanın internet medyasını haksız şekilde eleştirdiğini, oysa ‘kağıt medya’nın öldüğünü ve geleceğin dijital bir devir olacağını söyledi.

    AİBÜ Sosyal Bilimler ve Münazara Topluluğu ile Alternatif Gösteri Dergisi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ulusal Gençlik Sempozyumu kapsamında Kültür Merkezinde ‘Sosyal Medya ve Gençlik’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye katılan yazete.com internet sitesi Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Emrah İriç, ‘kağıt medya’ olarak nitelediği yazılı medyanın internet medyasını haksız şekilde eleştirdiğini, oysa ‘kağıt medya’nın öldüğünü ve geleceğin dijital bir devir olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

    “İnternet medyasına karşı kağıt medya 1 Ekim 2012’de bir deklarasyon yayınladı. Bu deklarasyonda internet medyası haberlerimizi kullanamaz dediler. Söz konusu tarihten sonra internet medyası haber almamaya başladı. Buna rağmen internet medyasında ziyaretçi sayısı arttı. Gazetelerin tirajlarının artması gerekiyordu ama düştü. Köşe yazarlarının yazıları internet medyasında manşet oluyordu. Bu köşe yazarına da gazetesine de katkıydı ama alamazsınız dediler, almadık. Şu anda pek çok parlayan yazar söndü. Oysa internet medyasının yönü belli. Artık kağıt ölüyor, geleceğimiz dijital bir devir olacak.”

    Yazete.com internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Erdoğan ise, Türkiye’de internet medyasının son 10 yılda hayatımıza girdiğini ve artık geleneksel medyadan internet medyasına geçilmeye başlandığını anlatarak, internet güvenliğini sağlayacak yasanın bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti.

    Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Uzmanı Hakan Çopur da, yazılı medyanın yerini internet medyasının aldığını ve bu gidişatı geri çevirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Dünyanın her yerinde gazete almaya devam edecek insanlar olacaktır. Örneğin Japonlar iyi gazete ve dergi okuyan bir toplum, 10 yıl sonra da bu ülkede insanlar gazete alacaklardır ama internet yayıncılığı da yerinde saymayacak, artarak devam edecek. Ama bugün 4 milyon gazete satılıyorsa 5 yıl sonra 1 milyon gazete satılacak.” diye konuştu.

    Önceki İçerikBolu Çimento Genel Müdürü Doğansel, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikLabirent Çözen Robot: İBUL