Gastronomi Sınavında Sıfır Atıklı Tabaklar Hazırladılar

    Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, “Sürdürülebilir Gastronomi Uygulamaları ve Sıfır Atık” dersinin uygulama sınavında, mutfakta atığa neden olabilecek tüm unsurları en aza indirmeyi ve malzemelerin tamamını katma değerli ürünlere dönüştürmeyi hedefleyen yaratıcı tabaklar hazırladı.

    Doç. Dr. Alper Kurnaz danışmanlığında yürütülen ders ve sınav uygulamasında öğrenciler, mutfakta sürdürülebilirlik ve verimlilik, çevre ve ekosistem bilincini ön planda tutarak yaratıcı tabaklar hazırladı.

    Sınavın tadım jürisinde, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Bolu Valisi Abdulaziz Aydın’ın eşi Betül Aydın, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever’in eşi Ayşe Cansever ve Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız’ın eşi Ayşe Yıldız yer aldı. Öğr. Gör. Hilal Çavuş ve Arş. Gör. Ali Yeter, jüriye eşlik etti.

    Sınav süresince öğrenciler gıda atıklarını kompost malzemesi, garnitür ve stok bazına dönüştürerek, “tam kullanım” yaklaşımını pratiğe uyguladı. Doç. Dr. Alper Kurnaz, sınavın öğrencileri mutfakta kaynak verimliliği ve çevresel sorumluluk bilinciyle üretim yapmaya teşvik eden önemli bir deneyim ve uygulama olduğunu söyledi.

    Jüri üyeleri, tabakların tat, sunum ve sürdürülebilirlik kriterlerindeki bütüncül başarısına dikkati çekerek, öğrencileri tebrik etti.

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/byxv
    Önceki İçerikAnneler Üniversitede Okulu Sürüyor
    Sonraki İçerikDiyetisyenlik Mesleği Konuşuldu