Erasmus+ KA131 Bilkon Konsorsiyumu Öğrenci Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği Başvuru İlanı I. Çağrı

Proje Numarası: 2022-1-TR01-KA131-HED-000058821

2023-2024 Akademik yılı 2022 projesi Erasmus+ Bilkon Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği kapsamında AB ülkelerinde “Staj Yapmak” isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Hareketlilik Programları başvuru süreci başlamıştır. Proje kapsamında başvuru yapacak doktora öğrencisi seçimi, aşağıda belirtilen alanlardan yapılacaktır:

• İlahiyat, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Hukuk

Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliğinin Tanımı: Doktora Staj Hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir doktora öğrencisinin akademik çalışma alanıyla ilgili olarak yurt dışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Yükseköğretim kurumunda tez araştırması uygun staj faaliyeti olarak değerlendirilmemektedir. Doktora adaylarının öğrenme ve eğitim ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek için doktora adayları ve yeni mezunlar (‘post-docs’) yurtdışında kısa dönemli staj hareketliliği gerçekleştirebilirler. Yeni mezunlar mezuniyetlerinden itibaren 30.07.2024 tarihine kadar hareketliliği bitirmek şartı ve başvuru esnasında kayıtlı doktora öğrencisi olmak koşuluyla staj hareketliliğine katılabilirler.

Başvuru süreci şu şekildedir:

• Başvuru tarihleri: 13 Kasım 2023  28 Kasım 2023 ( mesai bitimi saat 17.00)
    • Başvuru linki:  https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/
    • Faaliyet süresi en az 5 gün, en fazla 30 gün olarak belirlenmiştir.
    • 2022 Projesi için 4 kişilik kontenjan öngörülmüştür. Ayrıca bütçe ve başvuru sayısına göre yedek öğrenci seçilmesi planlanmaktadır.
    • Staj Hareketliliği faaliyeti en geç 30 Temmuz 2024 tarihine dek tamamlanmış olmalıdır.
    • Staj Hareketliliği 2023-2024 Akademik Yılı ara tatilinde veya 2023-2024 Akademik yılı bittikten sonra 30 Temmuz 2024 tarihine dek başlayıp bitirilmelidir. Bu sebeple staj programı hazırlanırken üniversitemiz enstitü akademik takviminin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.
    • Tüm başvuru işlemleri, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan e-devlet başvuru platformu üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir.
    • Başvuru için istenen belgelerin Başvuru Portalının ilgili bölümüne düzgün, okunaklı ve eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Eksik belge ile başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • Başvuru portalı 28.11.2023 tarihinde saat 17:00 itibariyle kapanacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır.
    • Portala e-devlet ile giriş yaptıktan sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus+ başvurularına ulaşabilirsiniz.
    • Başvuru sonunda ‘Başvuru Formunu Onayla’ butonuna basmayı unutmayınız.
    • Tüm adaylar aşağıda belirtilen değerlendirme ölçütlerine göre oluşan ağırlıklı puanlarına göre sıralanacaktır. Seçim Sonuçlarının ilanından sonra, seçim ve yerleştirmeye konu tüm itiraz, başvuru ve talepler e-posta yoluyla kabul edilecektir: erasmusintern@ibu.edu.tr

Hibe desteği ve ayrıntılı bilgilere ulaşmak için : TIKLAYINIZ

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/nilr
    Önceki İçerikONLINE EĞİTİM SEMİNERLERİ: PROQUEST DISSERTATIONS & THESES CITATION