Emin Aldemir Anma Konseri Sümer Ezgü’nün Katılımıyla Gerçekleşti

Türk halk müziğine büyük katkılarda bulunan Bolulu Emin Aldemir için düzenlenen, Sümer Ezgü’nün de türküleriyle katkı verdiği anma programı BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo salonda yapıldı.

Konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter İhsan Ağcan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Saygılı, üniversitemiz idari ve akademik personeli, Bolulular ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Ahmet Serkan Ece yaptı. Ece, Üniversitemizin Türk kültürüne yaptığı katkılardan örnekler vererek, kültürel mirasa sahip çıkmakta kararlı olduklarını vurguladı, Emin Aldemir hakkında bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Büyük Usta Emin Aldemir’e Vefa Gecesi

Uzun yıllar TRT Ankara Radyosunda görev alan, ülkemizin çeşitli yörelerinde türkü derlemeleri ile kültür ve sanat dünyamıza büyük katkıları bulunan Emin Aldemir için Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Can Doğan’ın hazırladığı anma programında Aldemir’in derlediği, aşina olduğumuz birbirinden güzel türküler seslendirildi.

Anma gecesinin konuğu Sümer Ezgü de harika bir konser verdi. Emin Aldemir ile TRT Ankara Radyosundaki anıları anlattı. Aldemir’in gerçek bir beyefendi ve çok yetenekli bir sanatçı olduğunu, kabak kemaneyi radyo stüdyosuna ilk defa Aldemir’in getirdiğini ve çok güzel eserler çaldığını anlattı. Ezgü Aldemir’den bahsederken; “ustamızdan çok katkı gördük, değerli bilgiler öğrendik” dedi.

Konser orkestrası; Doç. Dr. Aşkın Çelik bağlama-tar-solist, Doç. Dr. Kutup Ata Tuncer klavye, Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan dilsiz kaval-solist, müzik öğretmeni Yasin Yıldız kabak kemane-bağlama, müzik öğretmeni Erhan kaskatı bağlama (cura), müzik öğretmeni Turgay Sayar gitar, Emre Aydın bağlama-klarnet, Yücel Taşkın bateri, Emre Demirkol mey, Ferdi Durmaz ritim, Osman Koçak kabak kemane, Emre Savaş darbuka-bendir ile oluştu.

Konser programının birinci bölümünde; Geceler Yarim Oldu, Tanrı’dan Diledim Bu Kadar Dilek, Karanfilim Budama, Beyaz Giyme Toz Olur, Evlerinin Önü Yaldız Piyade, Evlerinin Önü Yonca, Altın Yüzüğüm Kırıldı, Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem türküleri solist Can Doğan ve Aşkın Çelik tarafından seslendirildi.

Programın ikinci bölümünde sahne alan Sümer Ezgü ise yine çok bilinen türkülerimizi orkestra eşliğinde söyleyerek konsere katılanlara eşsiz bir müzik ziyafeti verdi.

Konser sonunda İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Saygılı Sümer Ezgü, Can Doğan ve Aşkın Çelik’e teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundular.

Rektör yardımcısı Aydın Him de orkestra üyeleri, sunucu Arş. Gör. Seda Kaya’ya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Ahmet Serkan Ece de programa katkıda bulunan sponsorlar Koru Hotel Müdürü Hikmet Yeşilkaya ve Petek Kırtasiye sahibi Kemal Sert’e teşekkür belgesi takdim etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/t49n
    Önceki İçerikBAİBÜ’nün Örnek Projesi Anneler Üniversitede Okulu’nun 6’ncısı da Başarıyla Sona Erdi
    Sonraki İçerikFas Yönetim, Bilişim ve Telekomünikasyon Enstitüsü ile Protokol İmzalandı