Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlerin uluslararası çalışmaları sergileniyor

Eğitim Fakültesi, akademisyenlerinin uluslararası önemli indekslerde yayınlanan makale ve kitaplarını, fakültede düzenlenen panoda sergiliyor. Akademisyenlerin, Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Book Citation Index gibi önemli indekslerde taranan makale ve kitapları, fakülte yönetimince oluşturulan panoda sergilenerek, uluslararası nitelikli yayınlarımızın bilim dünyasının yanı sıra öğrencilere ve kamuoyuna tanıtılması hedefleniyor.

Aynı zamanda akademisyenlerin yaptıkları çalışmaların görünürlüğünü artırmayı ve onları teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte, Eğitim Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyelerimizin SSCI’da taranan makaleleri ve Book Citation Index’te yayınlanan kitap ve kitap bölümleri, görsel olarak hazırlanan posterlerle sergileniyor. Diğer akademisyenleri, öğrencileri ve fakülte ziyaretçilerini, akademisyenlerimizin uluslararası bilimsel çalışmaları hakkında bilgilendiren sergi, genç akademisyenlere de yol gösteriyor.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Ok, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası ve nitelikli yayın yapmanın, geceli gündüzlü çalışma ve ince işçilik gerektiren bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Çalışan, üreten ve milletine katkıda bulunan insanın başımızın üstünde yeri vardır. Akademik başarılar, fakültemizin altın bileşenlerinden biridir. Bu sergiyle, kaliteli yayın üretme olgusunu gerçekleştiren hocalarımızı bir cümleyle geçiştirmek yerine, onların heyecanlarını paylaşmak istedik. Uluslararası nitelikli bilimsel çalışmalarımızı fakültemizde paylaşarak, hem öğrencilerimize hem de diğer meslektaşlarımıza ilham olabileceğimizi düşündük.” diye konuştu.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/tei2
    Önceki İçerikÜniversitemizde Futsal Turnuvası düzenlendi