Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın aralarında olduğu paydaş kurumların desteğiyle, Mengen Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) öncülüğünde düzenlenecek VI. Ulusal Aşçılık Kampı’nın protokolü imzalandı.
Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi programlarında görev yapan öğretim elemanları ile aşçı adayı öğrencileri bir araya getirerek, aşçılık eğitimine ve öğrencilerin mesleki gelişime katkı sunmayı amaçlayan Aşçılık Kampı’nın protokol metni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ve AŞOMDER Başkan Yardımcısı Alper Kurnaz tarafından imzalandı.
Pandemi nedeniyle önceki yıllarda ertelenen VI. Ulusal Aşçılık Kampı, 2023 yılında Mengen’de yapılacak. Türkiye’de Gastronomi eğitimi alanında gerçekleştirilen ilk ve en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi unvanını taşıyan Aşçılık Kampı, Gastronomi ve Aşçılık alanında görev yapan akademisyenleri, ulusal ve uluslararası otel ve restoranlarda şef olarak çalışan AŞOMDER üyelerini ve aşçı adayı öğrencileri ağırlayacak.