Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik Konferansı Düzenlendi

Medeniyet Tasavvuru Okulu kurucusu, yazar Yusuf Kaplan tarafından “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” konferansı Kongre Merkezi Bordo Salonda geniş katılım ile düzenlendi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Milli Eğitim İl Müdürü Cemil Sarıcı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, üniversitemiz öğrenci topluluklarının başkanları ve danışmanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarının destekleri ile düzenlenen program İlahiyat Fakültemiz Öğr. Gör. Sinan Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Medeniyet Tasavvuru Okulu tanıtımı ardından Yusuf Kaplan’ın sahneye davet edildi. Kaplan, konferansın genelinde gençlerimize medeniyet değerlerimizin yeniden hatırlatılması ve öğretilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Gençlere başlarının dik gezmelerini öğütleyen Kaplan, dünyaya şekil veren bir medeniyet kuran Osmanlı’nın anlaşılamadığını, anlaşılamadığı için de aşılamadığının bilenemediğini söyledi. Büyük iz bırakan Osmanlı’nın torunları olarak gurur duymalarını söyledi. Kaplan, aslolanın manevi kalkınma olduğunu ifade ederek; “Maddi kalkınma niceliğe esastır, niteliksel kalkınma ise ruh atılımı ile sadece manevi kalkınmadan geçer” dedi. Kaplan dünyanın en hayırsever ülkesi olduğumuzun altını çizerek; “Dünya haritasını açın herhangi bir yere parmağınızı koyun, işte Türkiye’nin çocukları inanılmaz bir şekilde oralarda 30’dan fazla yardım kuruluşu ile insanlara yardım etmektedir. Bu büyük işi biz yapıyoruz dünyada bu işi sadece biz yapıyoruz. Bu açıdan baktığımızda Türkiye dünyanın ruhudur mazlumların umududur zorbaların kabusudur” dedi. Kaplan, Türkiye’nin önünü açacak öncü kuşakları yetiştirmek zorunda olduğumuzu belirterek Medeniyet Tasavvuru Okulu talebeleriyle bu amaç için çalıştıklarını söyledi. Gençlerimize şunu iyi anlatmamamız gerekiyor. İnsanlığı sadece Müslümanlar kurtarabilir. İşte insanlığın kaderini şekillendirecek insanlar sizin aranızdan çıkacak. Bir şartla! kendinizi ciddiye almanız, ülkenizi, inançlarınızı, değerlerinizi ciddiye almanız, insanlığın yükünü omuzlarınızda taşımanız şartıyla” dedi. Yaklaşık iki saat süren konferans katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Yusuf Kaplan’a hediye takdimi yaptı. Program sonunda dinleyicilere çekiliş ile kitap hediye edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1gib
    Önceki İçerikKırklanmış Portreler Panel ve İmza Günü Düzenlendi