Yeniçağa Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu

    Değerli Bilim İnsanları,

    Bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de öncelikli gündem maddelerinden birini kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması oluşturmaktadır. Dünya’nın hızla küreselleşmesi ve enformasyon sistemlerindeki olağanüstü gelişmeler, kültürel çeşitliliği ve millî kimliği olumsuz yönde etkilemekte, bu durum çeşitlilikten doğan zenginliğini kaybetmiş bir dünya tehlikesini ortaya koymaktadır. Gelinen noktada milli ve yerel kimlikler hızla önem kazanmakta, böylece kültürel kimlik, kültürel miras, yerelin bilgisi her geçen gün biraz daha değerlenmektedir. Doğal ve kültürel varlıkların bütün insanlığın ortak malı olduğu, dolayısıyla bunlara insanlık adına sahip çıkmak gerektiği bilinci dünyada giderek yaygınlaşmakta, böylece evrensel kültür de gerçek anlamına kavuşmaktadır.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi BAMER de Bolu’nun halk kültürü unsurlarını korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere iletmek; Bolu ve çevresine ait tarihi, kültürel ve edebi kaynakları yayımlayarak kültürümüze hizmet etmek görevini üstlenmiştir. Bu konuda bir farkındalık yaratmak, kültürel değerlerimizi ve doğal zenginliklerimizi halkımıza ve özellikle kendi öz kültürlerinden uzaklaşan, ona yabancılaşan gençlerimize tanıtmak, sevdirmek, bunların korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusundaki hassasiyeti artırmak için çalışmalar yapmakta, yapılan çalışmalara destek vermektedir. Bu çerçevede 2018 yılından itibaren Bolu’nun Seben, Mudurnu, Kıbrıscık, Göynük ve Gerede ilçelerini farklı yönleri ile ele alan Sempozyumlar ve yine bu Sempozyumlar kapsamında söz konusu ilçeler ile ilgili özel konuları değerlendiren çalıştaylar düzenlenmiştir. 2024 yılında ise Dörtdivan ve Yeniçağa sempozyumlarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

    Üniversitemiz Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde, Bolu Valiliği, Yeniçağa Kaymakamlığı ve Belediyesi iş birliği, sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 16-17 Kasım 2024 tarihlerinde Yeniçağa’da gerçekleştirilecek olan Sempozyumumuz, Üniversite ile halkı buluşturmak, sunulacak bildirilerin ve yapılacak atölye çalışmalarının kayıt altına alınması ile Yeniçağa Arşivi oluşturmak, bu ilçemizin sahip olduğu her türlü kıymeti ortaya koymak, ilçe ile ilgili bilgileri güncellemek ve Üniversitemizin Yeniçağa konusunda yaptığı araştırmaların sonuçlarını ilim aleminin istifadesine sunmak amacıyla yapılacak, Sempozyumda  Yeniçağa ilçesini ilgilendiren her konu ele alınacaktır. Bu Sempozyum için çalıştay konuları olarak Lojistik ve Âşık Dertli belirlenmiştir.

    Sempozyuma katılmak isteyen bilim insanlarının en az 500 kelimeden oluşan, çalışmanın amacını, yöntemini ve bulguları ile en az 3 en fazla 5 anahtar kelime içeren bildiri özetlerini, isim, unvan, kurum adı, telefon numarası ve mail adresi de ekleyerek 30 Ekim 2024 tarihine kadar bamer@ibu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bilim Kurulu tarafından uygun görülen bildiriler, kitap bölümü haline getirilerek yayımlanacaktır. Sizleri Yeniçağa’ya davet etmekten ve ağırlamaktan onur duyarız. Saygılarımızla.

    Sempozyum Düzenleme Kurulu Adına

    BAMER Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Azize AKTAŞ YASA

    Yeniçağa Sempozyumu Davet Mektubu


    ÖNEMLİ TARİHLER

    •  Son Başvuru Tarihi: 30 Ekim 2024 (500 kelime sadece Türkçe Özet gönderilecektir)
    • Kabul Edilen Bildirilerin İlanı: 4 Kasım 2024
    • Sempozyum Tarihi: 16-17 Kasım 2024 (Bolu- Yeniçağa)
    • Bildirilerin Tam Metnini Gönderme Tarihi: 31 Ocak 2025
    • Yol Giderleri: Yol masrafları katılımcıların kendilerine aittir.

    ÖZET FORMATI

    1.  Bildiri Başlığı
    2. Bildiri sahibi/ Sahipleri unvan ve isimleri
    3. Kurum
    4. E-Posta Adresi
    5. GSM

    Özet metni (Times New Roman, 12 punto, 1.15 satır aralığı, en az 500 Kelime)

    Anahtar Kelimeler (Times New Roman, 11 punto, 1.15 satır aralığı, en az 3, en fazla 5 adet)


    Not: whatsapp grubu kurulabilmesi için lütfen telefon numaranızı eklemeyi unutmayınız.

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/c7hu
    Önceki İçerikDörtdivan Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı, Hukuk Fakültesi’ni ziyaret etti