Bolulu Alim Ekrem Doğanay üniversitemizde yâd edildi

Bolu’nun kıymetli âlimlerinden Ekrem Doğanay, vefatının 21’inci sene-i devriyesinde, Üniversitemizde düzenlenen “Hatıralarla Ekrem Doğanay” anma programında rahmet, minnet ve şükranla yâd edildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salondaki program, Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Kaan Kini, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız, Genel Sekreter İhsan Ağcan, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Yeniçağa Müftüsü Hasan Dinç, Bolu 21. Dönem Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Üniversitemiz Dekanları, Ekrem Doğanay Vakfı Başkanı Yahya Doğanay, Yaşar Çelik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kızıltan, akademisyenler, daire başkanları, merhum Ekrem Doğanay’ın talebeleri, Bolu sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğrenciler ve Bolular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Karasakal, merhum Ekrem Doğanay’ı rahmetle anarak, “Merhum hocamıza Cenab-ı Hak mağfiretiyle muamele eylesin, kabri pür nur, makamını âli eylesin, Efendimizin şefaatine nail eylesin, Rabbim yolundan gitmeyi, boşluklarını doldurabilmeyi, maddi-manevi mirasını takip eden herkese nasip eylesin.” diyerek konuşmasına başladı ve yaşadığı süre boyunca gerektiğinde kilometrelerce yol gidip genç talebelerine hizmet eden Ekrem Doğanay’ın yolundan gitmeye devam edeceğini vurguladı.

Anma programına Ekrem Doğanay’ın torunu Yahya Doğanay da katıldı

Ekrem Doğanay Vakfı Başkanı ve merhum âlimin torunu Yahya Doğanay ise, vakfın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kıymetli dedemin ismini taşıyan vakfımız, 1977 yılında vakfa dönüşen ve hafızlık üzerine eğitime devam eden bir kurumdur. Kur’an kursumuzda 50 erkek öğrencimiz, 25 kız öğrencimiz, 55 tane 4-6 yaş kreş öğrencimiz vardır. Programda emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Allah emeklerini zayi etmesin.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Ekrem Doğanay MYO’nun kuruluşu için çalışmalarımız sürüyor.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, merhum Ekrem Doğanay’a Allah’tan rahmet diledi, kendisinin Bolu’ya büyük katkılar sunan çok kıymetli bir hoca olduğunu söyledi. Dörtdivan ilçemizde Ekrem Doğanay’ın ismini taşıyacak meslek yüksekokulunun kuruluşu için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İnşallah kısa zamanda kuruluşuyla ilgili müjdeli haberi sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum. Sayın hocamızın isminin yaşayacağı bir kurumu Bolu halkına kazandırmış olacağız.” vurgusunu yaptı.

Merhum Ekrem Doğanay, iki oturumda ele alındı

Açılış konuşmalarının ardından Bolu İlahiyat Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİLADER) Başkanı İsa Aksakal moderatörlüğünde ilk oturum yapıldı. İrfan Yağız “Ekrem Doğanay’ın hayatı ve ilmi şahsiyeti”, İsa Aksakal “Dijital Ayak İzi” ve Motif Anadolu Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatih Peker ise “Ekrem Doğanay Vefa Projesi Önerisi” başlıklarında sunum yaptı.

Ufuk İnan moderatörlüğündeki “Hatırat” temalı ikinci oturumda ise, “Talebesi Gözünden” Hasan Fehmi Ulus ve Hasan Hüseyin Ayar, “Ailesi Gözünden” Mehmet Ali Aybar ve “Dostları Gözünden” Mustafa Fedakar ve Ömer Sayın sunum yaptı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/u9h5
    Önceki İçerikOnline Eğitim Semineri: Wiley Açık Erişim Anlaşması