Bilim dünyasının prestijli sempozyumu BAİBÜ’de

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Avrupa Tatlı Su Bilimleri Federasyonu’nun (European Federation For Freshwater Sciences-EFFS) 2025 yılında 14’üncüsünü düzenleyeceği uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Dünya genelinde tatlı su bilimlerinin tanıtılmasını sağlamak ve bilim insanları arasındaki iletişim ve iş birliğini arttırmak amacıyla 1999 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu (SEFS), bu yıl İngiltere’nin Newcastle kentinde yapıldı.

Bu yılki sempozyumda, başkanlığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu’nun yaptığı Limnoloji Derneği’nin çalışmaları sonucunda, EFFS değerlendirme komisyonu üyeleri oy birliğiyle, bir sonraki uluslararası sempozyumun 21 – 25 Temmuz 2025 tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasını kararlaştırdı.

Bilim dünyasının prestijli çalışmalarından biri olan Avrupa Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu’na (SEFS) 500’ü aşkın alanında yetkin ve tanınmış uluslararası bilim insanı ve araştırmacının katılacağı öngörülüyor. Fakülte ve enstitüler, araştırma şirketleri ve özel firmalardan ulusal bilim insanı, araştırmacılar, öğrenciler, meraklılar ve çevrim içi katılımcılarla birlikte 1000’i aşkın kişinin Bolu’da ağırlanması bekleniyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1rf7
    Önceki İçerikŞehit Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Aziz Milletimize Başsağlığı Mesajı
    Sonraki İçerikÇad Kültür Müsteşarı Djerou’dan Rektör Alişarlı’ya ziyaret