Bi Dünya Sinema’nın ilk filmi Sahibini Arayan Madalya oldu

Üniversite sivil toplum iş birliğinde hayata geçen Bi Dünya Sinema projesinde gösterilen ilk film Yücel Çakmaklı’nın ölüm yıl dönümüne atfen Sahibini Arayan Madalya oldu.

Etkinliğe 21. Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Zorlu, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Motif Anadolu Kültür Sanat Düşünce Medya Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, TÖMER öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi uygulama ve Araştırma Merkezi ile Motif Anadolu Kültür Sanat Düşünce Medya Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen Bi Dünya Sinema projesinin amacı; Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkelerinden gösterilecek örnek filmlerin gösterimi sonrasında öğrencilerin kendi ülkesini tanıtması ve film hakkında sinema kritiklerinin yapılması. Bi Dünya Sinema’nın ilk gösterimi sinemamızın önemli yönetmenlerinden Yücel Çakmaklı’nın 14’üncü vafat yıl dönümüne atfen Sahibini Arayan Madalya filmi ile yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Motif Anadolu Kültür Sanat Düşünce Medya Derneği Başkanı Fatih Peker, Bi Dünya Sinema projesi ve dernek hakkında bilgi vererek yaptı. Yücel Çakmaklı’nın sinemamıza katkılarına değinen Peker, Çakmaklı’nın sinemamızda paradigma değişimini sağlayan Milli Sinema akımın kurucusu ve başlıca yönetmeni olduğunu belirterek, sinema başta olmak üzere, sanat dallarının tamamında dünyada iz bırakacak eser üretmek için önce kendi kültürel ve milli değerlerini öncelemek ve yerli olmak gerektiğini vurguladı. Çakmaklı’nın Milli Sinema anlayışı ile bu hedefe yürüdüğünü ve kendisinden sonra gelecek yönetmenlere bir çığır açtığını belirtti. Peker projeye desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Genel Sekreter İhsan Ağcan, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakçı ile filmin gösterimine katkı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/olgs
    Önceki İçerikJandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı veda ziyaretinde bulundu