19. Beypiliç Yetiştirici Semineri, Beyaz Et sektörü temsilcileri ve ailelerini bir araya getirdi. Seminer bu yıl da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) verdiği destekle AİBÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Törende konuşan AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, Bolu’nun beyaz et sektöründe öncü il olma özelliğine işaret ederek, “Sektörde öncü olmanın getirdiği zorlukları aşmak, plan ve strateji geliştirmek açısından bu tür seminerler önemli. Üniversite-Sanayi işbirliği anlayışı çerçevesinde AİBÜ olarak sektör sorunlarının çözümü ve Ar-Ge konularında akademik destek başta olmak üzere her türlü desteğe hazırız.” diye konuştu.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, Türkiye’de piliç eti sektörünün devamlı büyüdüğünü, 1995 yılında 313 bin ton olan üretimin geçen yıl 1 milyon 791 bin tona ulaştığını anlattı. Koca, sektörün önünün açık olduğunu ifade ederek, yatırımların üretici ve yetiştiricilere kazanç olarak döneceğini dile getirdi. Koca, seminere verdiği destekten dolayı AİBÜ’ye teşekkür etti.
Gün boyunca süren seminerde “Kümes Ekipmanlarının Bakım ve İdaresi”, “Canlı Yüklemenin Önemi” konularında sunumlar gerçekleştirildi. Seminerde ayrıca şirket ve yetiştirici ilişkileri de ele alındı.