BAİBÜ Benin Cumhuriyeti’nde Düzenlenen Eğitim Fuarına Katıldı

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Afrika’nın batısında bulunan Benin Cumhuriyeti’nin en büyük şehri ve ekonomik merkezi olan Cotonou’da 23-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim fuarına katıldı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı’nın katıldığı fuarda 1000’den fazla öğrenciyle bir araya gelindi. Beninli öğrencilere Ülkemiz tanıtıldı ve Üniversitemiz eğitim programları hakkında bilgiler verildi. Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Bolu’nun ve Üniversitemizin uluslararası öğrenciler için sağladığı ortam ve olanaklardan bahsettiği konuşmasından sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Aday Öğrencilere Sınav Yapıldı

Tanıtımların ardından yaklaşık 100 öğrenciye BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Kabul Sınavı yapıldı. Türkiye’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okumak isteyen onlarca öğrenci kabul sınavında ter döktü.

Bakan Yardımcısı Matin Ogoussan’dan Rektör Alişarlı’ya Teşekkür

Programda Cotonou Büyükelçisi Kemal Onur Özçeri ve Benin Cumhuriyeti’nin üst düzey devlet yetkilileri ile temaslarda bulunuldu. Türkiye ve Üniversitemizin eğitim imkanlarının anlatıldığı görüşmelerden olumlu sonuçlar alındı. Bakan Yardımcısı Matin Ogoussan, Üniversitemizin fuar katılımlarına desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya teşekkürlerini iletti.

Önceki İçerik4/B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yedekten Atanmaya Hak Kazananlar
    Sonraki İçerik“Otizm Spektrum Bozukluğu ve Farkındalık” Canlı Yayın