BAİBÜ’nün Üniversite Öğrencileri Arasında Düzenlediği Resim Yarışmasının Eserleri Göz Doldurdu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’nce Talens firmasının katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye çapında Üniversitelerden öğrencilerin eserlerinin yarıştığı 2. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonundaki açılışa; Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Tekinarslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, akademisyenler, eser sahipleri ve öğrenciler katıldı.

Toplam 9 Esere Ödül Verildi

Serginin açılışında konuşan, yarışmanın Düzenleme Kurulu’ndan Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. İlknur Karageyik, üniversite öğrencileri için düzenlenen resim yarışmasının ikincisini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bu yıl yarışmaya farklı illerden ve farklı üniversitelerden 67 katılımcı, 100 eserle katıldı. Eserlerden 63’ü ön elemeyi geçti. Seçici Kurulumuz, sergilemeye değer 54 eser belirleyerek; 9 başarı ödülü vermeyi uygun buldu.” dedi.

Karageyik, başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz’e, seçici kurul üyelerine, katılımcılara ve düzenleme kurulu üyelerine teşekkür etti.

Rektör Alişarlı, Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencileri Tebrik Etti

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise özetle; “Marifet iltifata tabidir; müşterisiz meta zayidir, sözünü çok kullanırım. Bu yarışmada da emek verilen bir iş ve bu işin emekçileri var. O yüzden zaten çok kıymetliler ve bu çalışmalara ne kadar iltifat etsek azdır. Eserlerin kıymeti bazen çok sonra anlaşılır. Şu anda da bir değerlendirme yapıldı; 63 eser sergiye layık görüldü ve bizlerin beğenisine sunuldu. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen İlknur Karageyik hocama ve jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Bu sergiye emek veren öğrencilere ve hocalarıma da teşekkür etmek istiyorum. Yarışmada ilk 3’e layık görülen Dilek Özeren, Evren Öztürk ve Mehtap Saldıray’ı da tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Şen: “Bu Güzide Eserleri Temaşa Etmekten Memnuniyet Duyuyorum.”

Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, sanatın, bir medeniyetin en temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Güzel bir etkinlik olmuş; emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sanat göreceli bir kavram. Bu yüzden tüm eserler kıymetli ve dereceye layık. Aranızda bulunmaktan ve bu güzide eserleri temaşa etmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Renk ve Ahenk Nostalji Topluluğu’nun Sergide İcra Ettiği Eserler Beğeniyle Dinlendi

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, diğer katılımcılarla birlikte sergiyi gezerek, çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Sergide, Şef Öğr. Gör. Savaş İnciroğlu yönetiminde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerimizden oluşan Renk ve Ahenk Nostalji Topluluğu’nun icra ettiği eserler büyük beğeni topladı. Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı birlikte Öğr. Gör. Savaş İnciroğlu’na, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him ile Dekanlar Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ve Prof. Dr. Erkan Tekinarslan ise orkestra üyelerine teşekkür belgesi takdim ettiler.

Yarışmada Dereceye Giren Eserler Sergilendi

Genç sanatçı adaylarının yeni eserler ortaya koymasına destek olmak ve çağdaş Türk sanatına katkı sunmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Dilek Özeren “Paradigma” eseriyle birinci, Ordu Üniversitesi’nden Evren Öztürk “Son Akşam” eseriyle ikinci ve Erciyes Üniversitesi’nden Mehtap Saldıray “Benlik” eseriyle üçüncü oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Sedat Gökçe “Düşler Ülkesine 42” eseriyle, Selçuk Üniversitesi’den ise Cihan Yıldız “Kitap Okuyan Genç Kız” ve Sena Gündüz “Kendinle Yüzleş” eserleriyle mansiyon aldı.

Erciyes Üniversitesi’nden Elmas Bayraktar “İki Çiçek”, Pamukkale Üniversitesi’den Emrah Yağcı “İyi ki Doğdun Hologram” ve Hacettepe Üniversitesi’nden Elif Beyaz “Morlu Uyku” eserleriyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Toplam 63 eserin yer aldığı sergi, İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonunda gezilebilir.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/bdc8
    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Emekli Dr. Öğr. Üyesi Salih TEKKOL’un Vefatı)
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de Geliştirilen Yangın Dedektörü Orman Yangınlarının Erken Tespitinde Umut Oldu