BAİBÜ’nün Batı Karadeniz İlahiyat Konsorsiyumu Kabul Edildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Erasmus Koordinatörlüğü’nün “Batı Karadeniz İlahiyat Konsorsiyumu (BİLKON)” projesi, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2021 konsorsiyum akreditasyon çağrısı kapsamında kabul edildi.

Bartın Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi iş birliğinde, Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek projeye, Bolu İl Müftülüğü ve Bolu İlahiyat Vakfı paydaş olarak destek veriyor.

7 yıl sürecek BİLKON projesi kapsamında, söz konusu üç üniversitenin İlahiyat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilere, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde staj yapma imkânı sunuluyor. İlahiyat alanında görev yapan akademik personele ise, eğitim imkânı veriliyor.

Öğrenci ve Akademisyenlerin İlahiyat Vizyonlarının Geliştirilmesi Hedefleniyor

Projeyle; öğrenci ve akademisyenlerin, farklı dini kültürleri ve organizasyonları tanıma, farklı dinlere mensup bireylerle iletişim kurma, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının dini ve kültürel problemlerini gözlemleme tecrübesi edinmeleri ve İlahiyat alanına dair vizyonlarını geliştirmeleri hedefleniyor.

Projeyle aynı zamanda, üç üniversitenin İlahiyat Fakültelerinin, uluslararası iş birliği imkânlarını zenginleştirmek amacıyla ihtiyaç duyacakları uluslararası iletişim ağına destek verilmesi de hedefleniyor.

BİLKON projesiyle, Üniversitemizin farklı üniversitelerle gerçekleştirdiği ortak konsorsiyumlar kapsamında, öğrenci ve personellerine sunduğu Erasmus+ konsorsiyum projelerinin sayısı 4’e ulaştı.

Üniversitemiz; Sakarya, Düzce ve Trakya üniversiteleri ortaklığında, mühendislik ve teknik alanlara yönelik Doğu Marmara Üniversite-Sanayi iş birliği konsorsiyumu (e-DUSK) ve aynı üniversitelerle Türkçenin öğretimine yönelik TURSIAD ile Afyon Kocatepe, Gaziantep ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ortaklığında, gastronomi ve aşçılık alanlarına yönelik Gastronomi konsorsiyumu ortağıdır.

Önceki İçerikTaziye Mesajı(Yakup Türkyılmaz’ın Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Nermin KILIÇ’ın Annesinin Vefatı)