BAİBÜ’lü Öğrencimizin Ekibi Enkaz Altından Vatandaşlarımızı Kurtarmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından AFAD koordinasyonunda arama kurtarma görevi yapan ülke genelindeki ekipler çok sayıda vatandaşımızı enkaz altından kurtardı. BAİBÜ’lü öğrencimizin üyesi olduğu ekip bir mucizeye imza atarak 203 saat sonra iki kişiyi enkaz altından çıkarmayı başardı.

BAİBÜ’lü öğrencimiz ve personellerimiz, yaşadığımız büyük depremler sonrasında ülkemizin dört bir yanından yardım faaliyetlerine iştirak ediyor. Bu katkılardan bir örnek olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4’üncü sınıf öğrencimiz Önder Karaduman, üyesi olduğu Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) gönüllüleri ile deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerinde ilk günden itibaren bizzat görev aldı. Ekip, Kahramanmaraş 12 Şubat ilçesi Karamanlı Mahallesi Aktaş Apartmanı enkazında, 203 saat sonra iki vatandaşımızı enkaz altından kurtarmayı başardı. Ekip daha önce de bir vatandaşımızı kurtarmıştı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ci98
    Önceki İçerikBAİBÜ ve Bolu Kurumlarının Deprem Bölgesine Personel Desteği Devam Ediyor
    Sonraki İçerikBAİBÜ Deprem Öğrenci Takip Bilgileri