BAİBÜ’den Depremzede Çocuklara Oyun Desteği

Öğretmen adayı öğrencilerimizden oluşan Çocukça Yaşam ve Empati Topluluğu üyeleri, Bolu’da misafir edilen depremzede çocukların iyileşme süreçlerine, oyun temelli psikososyal destek programıyla katkı sağladı.

Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümlerinde eğitim gören 15 öğrencimiz, yıkıcı depremlerin ardından bir süre Gölköy kampüsündeki öğrenci yurtlarında misafir edilen çocuklarımıza, oyunların onarıcı ve birleştirici gücünü kullanarak destek verdiler. Proje Dr. Öğr. Üyesi Özlem Okyay, Dr. Öğr. Üyesi Ramle Gül Hazar ve Dr. Öğr. Üyesi Kübra Kanat rehberliğinde gerçekleşti.

Öğrencilerimiz, haftanın 6 günü bir araya geldikleri çocuklara, temelini çocuk oyunlarının oluşturduğu resim, müzik, spor ve dil etkinliklerini de kapsayan destek programı uyguladılar.

Depremzede Çocuklarımız Yeniden Gülsün Diye Eş Zamanlı Etkinlikler Yapıldı

Depremzede çocukların heyecanla bekledikleri oyun programı, yine Çocukça Yaşam ve Empati Topluluğu’nun deprem bölgesindeki çocuklara yönelik hazırladığı oyuncak ve kitap kampanyası ile eş zamanlı gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında toplanan oyuncakların bir bölümü Gölköy kampüsünde misafir edilen çocuklara, bir bölümü ise Hatay’da depremi yaşayan çocuklara hediye edildi. Oyuncaklar, Hatay’daki çocuklara, kendisi de depremlerden etkilenen mezun öğrencimiz Emine Abay tarafından gönüllü ulaştırıldı. Öğretmen adayı öğrencilerimiz de bu süreçte mesleklerine dair önemli kazanımlar elde etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/rb00
    Önceki İçerikBAİBÜ’de Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu Düzenlendi