BAİBÜ’de Uluslararası Öğrencilere Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Öğrenci Dekanlığı ve Bolu İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme programında, uluslararası öğrencilere Türkiye’deki sosyal uyum ve öğrenci hakları konusunda eğitim verildi.

Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi projesi kapsamında, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programına, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Bolu İl Göç İdaresi Müdür Vekili İhsan Şeker, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, Uluslararası Öğrenciler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı, Bolu Göç İdaresi Uzmanı Özge Baray, Bolu Göç İdaresi Uzman Yardımcısı Elif Memiş ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Sosyal Durum Değişiklikleri Göç İdaresine Bildirilmeli

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bolu Göç İdaresi Uzman Yardımcısı Elif Memiş, uluslararası öğrencilere yönelik olarak uluslararası öğrencilerin haklarını, sorumluluklarını ve Bolu İl Göç İdaresi’nin hizmetlerini aktardı. Medeni hal, telefon numarası gibi her türlü değişikliğin Bolu İl Göç İdaresine bildirilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, Üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrencilerin ikamet izinleri gibi konularda neler yapması gerektiğini ve sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.

Bir Arada Yaşamak İçin Bu Tip Eğitimler Gerekli

Memiş’in konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye gelen Bolu Göç İdaresi Uzmanı Özge Baray, ülkemiz hakkında genel bilgiler verdi. Ülkemizdeki kültür, yaşam şekli, yönetim biçimi gibi konularda bilgi veren Baray, bir arada yaşamak için bu tip eğitimlerin gerekli olduğunu vurgulayarak sözlerini noktaladı.

Baray’ın konuşmasını noktalamasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Eğitime katılan uluslararası öğrenciler merak ettiği konular hakkında Baray ve Memiş’e sorularını yöneltti. Soru cevap kısmının ardından eğitim sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/p7s0
    Önceki İçerikÖğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ali Öztürk Dualarla Anıldı
    Sonraki İçerikHasta Hakları Günü’nde Diş Hekimliği Fakültesi’nden Hastaları Bilgilendirici Etkinlik