BAİBÜ’de özgür yazılıma destek kampı

Özgür yazılımın marka ismi Linux Yaz Kampı, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitemiz ev sahipliğinde yapılıyor.

Özgür yazılım kampının yapılanmasında büyük emekleri olan Mustafa Akgül’ün ismini taşıyan kamp, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin desteğiyle Linux Kullanıcıları Derneği tarafından 25 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenleniyor.

Kampa, Bolu Valiliği ve Kredi ve Yurtlar Kurumu da (KYK) katkı sunuyor.

Bilgi özgürlüğünün ve özgür yazılımın hedeflendiği kampta, sadece GNU/Linux sistemi değil, aynı zamanda birçok özgür yazılım, 10 gün boyunca alanında uzman gönüllü eğitmenler tarafından ücretsiz veriliyor. Katılımcıların yanı sıra yardımcı eğitmenler de yetiştiriliyor.

Kursta, Open street map gibi haritalandırma sistemlerini içeren eğitimler de yer alıyor. Toplam 16 başlık altındaki eğitimlere üniversiteler, kamu kuruluşları, özel sektör çalışanları ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 350 kursiyer katılıyor.

3 Eylül Pazar günü sona erecek eğitimlerin sonunda katılımcılara online katılım belgesi verilecek.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/cl61
    Önceki İçerikMalazgirt Zaferi’nin 952. Yıl dönümü kutlu olsun