BAİBÜ’de Lisans Kontenjanlarındaki Doluluk Oranı Yüzde 100’e Yaklaştı

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi lisans ve önlisans bölüm ve programlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 98’i aştı.

Toplam 5 bin 959 öğrenci, üniversitemiz kontenjanlarına yerleşti. 3 bin 591 öğrenci, lisans bölümlerine; 2 bin 368 öğrenci ise, ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazanarak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesinin yeni üyeleri oldular.

Buna göre, lisans bölümlerindeki doluluk oranı yüzde 99,67’ye ulaşarak tarihi bir başarı elde edildi. Önlisans programlarındaki doluluk oranı ise, yüzde 95,67 olarak gerçekleşti. Lisansta, 56 bölüm; önlisansta, 42 programın kontenjanları tümüyle doldu. Boş kalan yüzde 1,83’lük bölüme ise, ek kontenjan döneminde tercih yapacak adayları bekliyoruz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, böylece, toplam doluluk oranını, bir önceki yıla göre yüzde 4,8 artırmayı başarmış oldu. 2019 YKS sonuçlarına göre yüzde 93,37 olan toplam doluluk oranı bu yıl, yüzde 98,17’ye ulaşarak önemli bir başarıya imza atıldı.

BAİBÜ, Ülkemizin En Çok Tercih Edilen Üniversitelerinden Biri Oldu

2020 yılı YKS sonuçlarına göre, devlet üniversitelerindeki toplam doluluk oranları yüzde 95,77 olurken; vakıf üniversitelerinde bu oran, yüzde 85,75’te kaldı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, elde ettiği sonuçlarla, ortalamaların çok üstüne çıkarak, ülkemizin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, YKS sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmeye hak kazanan öğrencileri tebrik ederek, “Sevgili öğrencilerimiz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailemize hoş geldiniz. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum. Üniversitemizi tercih eden ve yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. YKS yerleştirme sonuçlarının, öğrencilerimiz, üniversitemiz, Bolu ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Öğrenci Odaklı Bir Üniversiteyiz”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu vurgulayan Rektör Alişarlı, “Üniversitemizin tercih edilmesindeki en önemli nedenlerin başında, bilimsel alanda giderek artan başarıları ve öğrenci odaklı bir üniversite olma yolunda attığı adımlar gelmektedir.” dedi.

Kayıtlar, 29 Ağustos’ta E-Devlet Üzerinden Başlıyor

Kayıt işlemleri, 29 Ağustos – 2 Eylül 2020 tarihleri arasında e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Kayıt yaptırma aşamasında sorun yaşayan öğrenciler ise, kayıtlarını, 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihleri arasında üniversitemize şahsen başvurarak gerçekleştirebilecekler.

E-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin, üniversiteye şahsen gelerek kayıt yaptırmasına gerek olmayacak; kendilerinden herhangi bir belge istenmeyecek. Öğrenciler, öğrenci kimliklerini, 5 Ekim 2020 tarihinden sonra, kayıt yaptırdıkları fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarının öğrenci işleri bürosundan alabilecekler.

Kayıt için detaylı bilgilere ve kayıt yerlerine, http://oidb.ibu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikRektör Alişarlı’dan, BAİBÜ’ye Yerleşen Öğrencilere “Tebrik ve Hoşgeldiniz” Mesajı…
    Sonraki İçerikBAİBÜ 2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü Eğitim Başvuruları