BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Çiçek Dikimi Etkinliği

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO), toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında anlamlı bir çevre düzenleme etkinliğine imza attı. Daha önce planlanan çalışma doğrultusunda, YDYO binasının giriş alanında hazırlık sınıfı öğrencilerinin katılımıyla hem çiçek dikimi hem de çiçek ekiminin püf noktaları hakkında bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

    Etkinlikte, Durmuş Baran tarafından öğrencilere çiçek ekiminde önemli olan noktalar, gerekli teçhizatlar ve işin gerektirdiği püf noktalar hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Bilgilendirmenin ardından, hazırlık sınıfı öğrencileri okul girişinde belirlenen alanlara mevsimlik çiçekler dikerek çevrenin daha estetik ve canlı bir görünüme kavuşmasına katkı sağladı.

    Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen bu çalışma, hem çevre bilincinin artmasına hem de öğrencilerin okul ve kurumlarına olan aidiyet duygusunun güçlenmesine olanak sundu.

    YDYO yönetimi, etkinliğin yalnızca fiziksel bir düzenleme değil, aynı zamanda öğrencilerde toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen bir öğrenme deneyimi olduğunu vurguladı. Katılımcı öğrenciler ise çevreye katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti.

    Toplumsal katkı çalışmalarına önem veren Yabancı Diller Yüksekokulu, benzer etkinliklerle hem kampüs yaşamını güzelleştirmeyi hem de öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmeyi sürdürmeyi hedeflemektedir.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/inme
    Önceki İçerikSudan Heyetinden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ziyaret