BAİBÜ ve Türk Kızılay’ından Gençlere “Kan Bağışçısı Olun” Çağrısı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Türkiye Kızılay’ı arasında gençlerin gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında düzenlenen protokol imza törenine, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık adına Türk Kızılay Kan Bağışçısı Yönetimi Müdürü Dr. Metin Kalender katıldı. Törene ayrıca, Türk Kızılay Batı Karadeniz Bölge Planlama Sorumlusu Berrin Akbulut ve Bolu Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nur Dal da katıldı.

Zimbabweli üniversite öğrencilerinin, kan bağışı açısından risk oluşturan etken ve davranışlara dikkat çekmek amacıyla hazırladığı, aynı zamanda tüm dünyada kan bağışı ile hayat kurtarmanın önemini vurgulayan uluslararası Hedef 25 projesi, ülkemizde Türk Kızılay’ı tarafından yürütülüyor.

Protokolle; Gönüllü, Sürekli ve Bilinçli Kan Bağışçısı Gençlerin Yetişmesi Hedefleniyor

Ülkemizde 2006 yılından bu yana üniversitelerde yürütülen Hedef 25 projesi, genç nüfusun gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmasını, kazanılan bu alışkanlığın gelecek nesillere aktarılmasını ve böylece ülkemizin kan ihtiyacının karşılanmasını hedefliyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz ve Türkiye Kızılay Derneği arasında imzalanan protokolle, akademik ve idari personel ile öğrencilerimize yönelik eğitim ve seminerler düzenlenecek. Fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören hazırlık ve/veya birinci sınıf öğrencilerine her yıl bir ders saati bilgilendirme eğitimi verilecek. Eğitim/seminer ve kan bağışı saat ve tarihleri, web sitelerinde önceden duyurulacak. Eğitim/seminer, bilgilendirme ve kan bağışı kampanyaları düzenlenmesinde, akademik ve idari personel destek sağlayacak.

Önceki İçerikPopüler Müziklerden Oluşan Nostalji Konserine Müzikseverlerden Tam Not
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı, Kardeş Üniversitemiz Bakü Avrasya Üniversitesi’nin 30. Kuruluş Merasimine Katıldı