Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Arçelik arasında 2020 yılında imzalanan eğitim protokolü kapsamında öğrenciler ikinci kez “The Kitchen” isimli deneyim merkezinde uygulamalı mutfak eğitimi gerçekleştirdi.
Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan Bolu yemek kültürüne katkı sağlamak da amaçlayan, online ve yüz yüze olmak üzere iki kısımdan oluşan eğitim ile geleceğin şef adayları olan öğrencilerin, gelişimine destek olmak; israfa duyarlı, elindeki ürün ve malzemeleri en iyi şekilde değerlendiren, yeni mutfak ekipmanlarını kullanmayı bilen yaratıcı şeflerin yetiştirilmesi hedefleniyor.
Öğrenciler, daha fazla deneyimleme ve pratik olanağına sahip olurken Arçelik’in Gıdaya Saygı, Sıfır Atık gibi vizyonları kapsamında bilgi ve yaklaşımlarını da öğrenme fırsatı buluyorlar. Eğitimin son gününde gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerden aldıkları eğitimlerden ilham alarak konseptli menü tasarlamaları istendi.
Yarışmada birinci olan konsept göç mutfağı oldu. Orta Asya’dan günümüze atalarımızın göç sırasında uyguladıkları pişirme ve gıdayı saklama tekniklerinden ilham alınarak oluşturulan menü birinci seçildi. Yarışmayı ziyaret eden BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him öğrencilere ödüllerini takdim etti.