BAİBÜ, THE Sıralamasında Dünya Üniversiteleri Arasında Puanlarını Artırdı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), ismini bir kez daha, dünyanın saygın yükseköğretim kurumlarını derecelendiren uluslararası kuruluş Times Higher Education (THE) sıralamasına yazdırmayı başardı.

BAİBÜ, son yıllarda göstermiş olduğu akademik başarılarıyla birçok sıralama kuruluşunun listesine girerken, Uluslararası yükseköğretim kurumlarını çeşitli alanlardaki performanslarını derecelendiren Londra merkezli ünlü kuruluş Times Higher Education’ın (THE) 2023 listesinde de, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Times Higher Education (THE), 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

Dünya üniversitelerinin değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2023 sıralamaları açıklandı. Listede 1501+ sıralamasına giren Üniversitemiz; öğretim puanını 14,9’dan 15,6’ya, araştırma puanını 8,4’ten 8,5’e, alıntı puanını 17,5’ten 23,2’ye, endüstriyel kazanç puanını 35’ten 37,1’e, uluslararası görünüm puanını 21,1’den 23’e çıkarmayı başardı. Ülkemizden 79 üniversite listede yer alırken BAİBÜ bu üniversiteler arasında 38. oldu.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Alişarlı, üniversitemizin, çağdaş eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimin ışığında ürettiği proje ve çalışmaları, teknolojik gelişmelere katkısı ve sanayi ile iş birliği çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurmaya devam edeceğini vurguladı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ah0z
    Önceki İçerikErasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Tanıtım Etkinliği
    Sonraki İçerikBAİBÜ’den Geleneksel El Sanatlarımızı Teknolojiyle Buluşturan Okul Öncesi Proje Çalıştayı