BAİBÜ THE Impact Ranking 2021 “Nitelikli Eğitim” Kategorisinde Bu Yıl da İlk 200’de Yer Aldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, birçok uluslararası derecelendirme kuruluşunun listesine üst sıralardan girmeye devam ediyor. Son olarak dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından olan, Times Higher Education’un (THE) üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” üzerinden değerlendirdiği “University Impact Rankings 2021” derecelendirme verilerinde büyük bir başarıya imza atarak iki yıldır üst üste “Nitelikli Eğitim” kategorisinde, dünya üniversitelerinde ilk 200’de yer aldı.

Times Higher Education Etki Sıralamaları Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda üniversiteleri değerlendirmek amacıyla genel performans tabloları üzerinden değerlendirmelerde bulunmaktadır. Bu bağlamda, 2030 yılına kadar yoksulluğun azaltılması, demokratik yönetişim ve barışı yapılandırma, iklim değişikliği ve afet riski ve ekonomik eşitsizlik ve benzeri temel alanlara yoğunlaşmaktadır.

Times Higher Education sitesinde açıklanan verilere göre Üniversitemiz; Nitelikli Eğitim (Quality Education ) kategorisinde dünyada ilk 200, Türkiye’de 45 üniversite arasında 5. sırada yer alma başarısının yanı sıra, Ekonomik ve Temiz Enerji (Affordable and Clean Energy) kategorisinde, dünyada ilk 400 Türkiye’de 26 arasından 14. sırada, Sorumlu Tüketim ve Üretim (Responsible Consumption and Production) kategorisinde dünyada ilk 800 Türkiye’de 25 üniversite arasından 15. sırada, Hedefler İçin Ortaklıklar (Partnership for the Goals) kategorisinde dünyada ilk 1000’e girerken Türkiye’de 52 üniversite arasından 31. sırada yer aldı.

Üniversitemizin ve ülkemizin uluslararası derecelendirme kuruluşlarında üst sıralarda temsil edilmesi için gayret gösteren tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Times Higher Education (THE), 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor. THE University Impact Rankings 2021 verilerine ulaşmak için bağlantı adresi; https://www.timeshighereducation.com/impactrankings#!/page/0/length/-1/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

Önceki İçerikBAİBÜ 1. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması Ön Eleme Sonuçları
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı