BAİBÜ, THE 2021’in En İyi Asya Üniversiteleri Sıralamasına Girdi

Üniversitemiz, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından yürütülen 2021 Asya Üniversiteleri sıralamasına girmeyi başardı.

Times Higher Education (THE) tarafından 02.06.2021 tarihinde yayınlanan 2021 Asya Üniversiteleri sıralamasında (THE Asia University Rankings 2021) 401+ sıraya yerleşen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, listeye girmeyi başaran 43 Türk üniversitesi arasında da 24’üncü oldu.

Son yıllardaki bilimsel başarıları, sanayi ile iş birliği faaliyetleri ve topluma yönelik hizmet çalışmalarıyla dünya üniversiteleri sıralamalarına girmeyi sürdüren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Asya üniversiteleri sıralamasında da bir kez daha adından söz ettirmeyi başarmış oldu.

2021 sıralamasında 30 bölgeden 551 üniversite yer aldı. Asya üniversiteleri, temel misyonları öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açılarından, 13 performans göstergesi kapsamında değerlendirildi. Sıralamanın en başında, Çin ve Japon üniversiteleri yer aldı.

Önceki İçerikCumhurbaşkanlığında Bolu’yu Temsil Eden Öğrencilerden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Dr. Öğr. Üyesi Yakup Ermurat’ın Babasının Vefatı)