BAİBÜ, Dünyadaki Çevreci Üniversiteler Sıralamasında Puanını Artırdı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) bu yıl sıralamaya katılan üniversite sayısı artmasına rağmen, hem puanını hem de sıralamada geride bıraktığı üniversite sayısını artırarak, dünyadaki çevreci üniversiteler arasında bir kez daha yer almayı başardı.

Dünya üniversitelerini çevre bilinci ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric sıralamasına ilk kez 2019 yılında başvuran Üniversitemiz, 3 bin 850 puan alarak toplam 780 üniversitenin sıralandığı listeye 609’uncu sıradan girmişti. Üniversitemiz, bu yıl sayısı 956’ya çıkan üniversitelerin yer aldığı sıralamada ise, 4 bin 825 puan alarak 629’uncu olmayı başardı. Türkiye’den sıralamada yer alan 70 üniversite arasında ise, 47’nci oldu.

Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan GreenMetric derecelendirme sistemi, atıklar, enerji, eğitim, su, ulaşım, iklim değişikliği gibi alanlarda üniversiteleri değerlendirerek, her alan için ayrı puan veriyor ve üniversiteleri aldıkları toplam puanlara göre sıralıyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, yeşil ve çevreci kampüsler oluşturmak amacıyla ortaya koyduğu sıfır atık, enerji tasarrufu uygulamaları, atık yöntemi ve benzeri proje ve çalışmalarıyla, kurumsal kapasitesini ve alt yapısını geliştirerek, önümüzdeki yıllarda GreenMetric sıralamasında daha üst sıralara çıkmayı hedefliyor.

Önceki İçerik“Bolu Yöresi Yeni Lifler ve Doğal Boyalar Üzerine Araştırmalar” Çevrimiçi Konferans
    Sonraki İçerikBAİBÜ Voleybol Takımları Eskişehir’den 2 Kupayla Döndü