BAİBÜ Değerler Eğitimi Söyleşileri Başladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Değerler Eğitimi Söyleşileri’nin ilki BAİBÜ Kültür Merkezi Pembe Salonda başladı. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal konuşmacı olarak katılacağı iki haftada bir yapılacak söyleşi, personeller öğrenciler ve halka açık olarak yapılacak.

Üniversitemiz öğrencileri ve personelleri ile vatandaşların katıldığı program İlahiyat Fakültemiz Öğr. Gör. Sinan Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Söyleşisi için kürsüye gelen Prof. Dr. Şaban Karasakal öncelikle programın düzenlenmesinde desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ve emeklerinden dolayı Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı ve personellerinde teşekkür ederek sözlerine başladı. Hikmet kavramı üzerinde duran Karasakal, hikmet kavramının hayatın gayesini anlamak olduğunu ifade etti. Karasakal siyer kaynaklarından aktardığı bir olayda, yeni Müslüman olan Tucid beldesinden bir gencin Peygamber Efendimizle (SAV) ilk görüşmesinde dua olarak gönlünü zenginleştirmesini istediğini Peygamberimizin de “Allah’ım bu gencin kalbine hikmeti ver gönlünü zenginleştir” diye dua ettiğini aktardı. Bir yıl sonra gencin umreye geldiğini duyan Peygamberin genç hakkında bilgi sorduğunu onun hikmet yolunda istikamette olduğunu öğrendikten sonra Peygamberimizin (SAV) hayır duasını tekrarladığını aktardı.

Karasakal, “Hikmet ile hayatın gayesini anlayacağız, Akıl ile hayatın gayesine giden yolu bulacağız kuvvet ile sarsılmadan yılmadan bu istikamette devam edeceğiz. Üç anahtar kelimiz var imha, inşa, ihya. Hayatın gayesini anlamak imha ile tevhidi yaşayacağız, inşa ile hayat nizamını oluşturacağız, ihya ile kendimizi ve topluma faydalı olacağız. Üç kelime ile hayatımızı şekillendirirsek hikmete ulaşacağız” ifadelerinde bulundu.

Program soru cevap kısmı ardından sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/t2lu
    Önceki İçerikBAİBÜ Hizmet İçi Uyum Eğitimi