BAİBÜ Akademik Performansıyla URAP Türkiye Sıralamasında 7 Basamak Yükselerek 44’üncü Oldu

Üniversiteleri akademik performanslarına göre karşılaştıran URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı’nın 2022-2023 sıralaması sonuçlarına göre geçtiğimiz dönem 51’inci sırada bulunan Üniversitemiz, bu dönem değerlendirilen üniversite sayısı artmasına karşın 7 sıra birden yükselerek 44’üncü olmayı başardı.

Türk ve dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralamak için makale ve atıflara dayalı bir sistem kullanan URAP, 2022-2023 Türkiye sıralamasında Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı verileri kullandı. URAP sonuçlarına göre, 2021-2022 döneminde 179 üniversite arasında 51’inci sırada bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2022-2023’te 183 üniversite arasında 44’üncü oldu.

Üniversitelerin Değerlendirildiği URAP Göstergelerinin Sayısı 15’e Çıktı

URAP Türkiye sıralamasında 2009 yılından bu yana kullanılan 9 göstergeye, bu yıl 6 yeni gösterge eklenerek toplam gösterge sayısı 15’e çıkarıldı. Üniversitelerin TÜBİTAK proje sayıları, Türkiye’deki ve dünyadaki üniversitelerle ortak makale sayısı URAP göstergelerine eklendi.

Bu kapsamda üniversiteler bu yıl, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurt içi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurt içi ortak makale sayısı, TÜBİTAK’tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK’tan alınan proje sayısı göstergelerinde sıralandı.

URAP 2022-2023 Türkiye sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşılabilir.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/yv6d
    Önceki İçerikÖğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı Alımı İlanı