BAİBÜ 4. Köroğlu Yazarlık Mektebi Derslerini Tamamladı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin eğitimleri sona erdi.

    Başlıca hedefi, öğrencilerin kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirerek, eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere yola çıkan Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin 7 Kasım 2020’de başlayan dersleri, 20 haftalık ders takvimi sonunda tamamlandı. Bu yıl 5 atölye ile faaliyet gösteren Köroğlu Yazarlık Mektebi’nde ücretsiz olarak düzenlenen dersleri çevrimiçi yapıldı.

    Köroğlu Yazarlık Mektebi’ne katılan öğrenciler, alanlarında yetkin eğitimciler; Adem Karafilik ile Şiir, Emre Ergin ile Hikâye-Roman, Fahri Tuna ile Deneme-Portre, Fatih Peker ile Kısa Film-Fotoğraf ve Mehmet Önder ile Diksiyon Atölye çalışmalarını gerçekleştirdiler. Artık geleneksel hale gelen ve 4 yıl boyunca yüzlerce BAİBÜ öğrencisine kültür-sanat ortamı sağlayan Köroğlu Yazarlık Mektebi, Ziraat Bankası desteğinde, BAİBÜ yürütücülüğünde olmak üzere kurumlar arası ortaklığa güzel bir örnek teşkil ediyor.

    Bu Atölye Bana Ne Kazandırdı?

    Öğrencilerimizin kültür-sanat evrenine katkı sağlamak üzere yola çıkan Köroğlu Yazarlık Mektebimizin Deneme-Portre Atölyesi eğitmeni Fahri Tuna’nın “Bu Atölye Bana Ne Kazandırdı?” sorusuna verilen güzel yanıtlar, eğitimlerin amacına ulaştığını gösteriyor.

    “Bırak ekran başında ders dinlemeyi, yüz yüze eğitimde bile sandalye üstünde iki saat oturmak, dikkatimiz dağılmadan derse odaklanıp dinlemek o kadar zordur ki. Fahri hocam bu zorluğu aştı bizleri bir dönem boyunca ekran başında tutmayı başardı. Muhabbetle, sevgiyle, içtenlikle, hepimizle özel ilgilenerek, bizi özel hissettirerek. Eğer bir televizyon programı olsaydık içeriklerin güzelliği ve Fahri hocamızın heyecanı ve ilgisiyle reytinglerimizin oldukça yüksek olacağına eminim. Eğer bir üniversitede bölüm olsaydık diplomamızı alır almaz bizi işe almayacak kurum yoktu. Biz yazmayı seçtik, muhabbeti seçtik, olmayı değil olabilmeyi seçtik güzellikle. Çünkü hocamız bize öyle öğretti, yazın dedi ancak öyle varsınız. Oldukça zordur farkındayım vakit ayırmak, gönül ayırmak, sulamak üstelik her suladığın çiçek açmazken. Yine de vazgeçmedi hocamız bizden, hissettirdi her seferinde bunu bize yeniden. İyi ki de emek vermiş bize. Bu emeklerinin boşa gitmediğini, gitmeyeceğini görüyorum ve bunu en azından kendi şahsım adına söylemek istiyorum. Çok şey öğrendik kalem kalem, defter defter not alınamayacak kadar çok ve değerli. Değerlendik, değerlendiririz inşallah.

    Eğer gönülden bir bağ kurarsan hiç bir son koparamaz o bağı. Bu atölye benim için öyle oldu.

    Atölye arkadaşlarıma ve hocama bana bu ölümsüz hissiyatı ve mektebi armağan ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Daha nice güzel mekanlarda buluşmak ümidiyle.” Azime Nur Ayaz, Köroğlu Yazarlık Mektebi Deneme-Portre Atölyesi Öğrencisi

    4. Köroğlu Yazarlık Mektebi bu yılki etkinliğini, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan çevrimiçi kapanış töreni ile sonlanacak.

    Önceki İçerikBAİBÜ’de Birimlerin 2020 Yılı Faaliyet Raporları Sunumları Yapıldı
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı