Ayvaz Elektromobil ekibi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti

TÜBİTAK yarışlarında Üniversitemizi başarıyla temsil eden Ayvaz Elektromobil ekibi, Rektörlüğümüzün düzenlediği BATIKAF iftar ve sertifika programında “Gençler Niçin Ar-Ge Süreçlerinde Yer Almalı?” başlıklı söyleşide öğrencilerle buluşan  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti.

Ziyarete; Ayvaz Elektromobil ekibinin Akademik Danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu, Takım Kaptanı Serhat Ekinci ve ekip üyesi öğrenciler katıldı.

Ziyarette, Ayvaz’ın yeni ekibiyle tanışan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a, Ayvaz’ın faaliyetleri ve isminin anlamı hakkında bilgi verildi; Takım Kaptanı Serhat Ekinci’nin hazırladığı 5 yıllık faaliyet dokümanı takdim edildi. Bu yıl 5’inci sezona katılacak tecrübeli ekibe sorular yönelten Prof. Dr. Mandal’a, ekip üyelerince verilen cevaplarda, Ayvaz Elektromobil’in kabuğunun ana sponsor olan YORGLASS tarafından yenileneceği, bataryasının ise ASPİLSAN sponsorluğunda yenilendiği kaydedildi.

“Ayvaz Elektromobil, Bolu’nun Önemli Bir Projesidir.”

40 kategori arasında en kompleks olan kategoride, geçen sezon finallere kalarak 110 takım arasından 13’üncü olduklarını vurgulayan Kaptan Ekinci, hedeflerinin takımı daha üst sıralara taşımak olduğunu söyledi. Projelerini Bolu’ya tanıtmak amacıyla esnafları dahi gezerek çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ekinci, Ayvaz Elektromobil’in Bolu’nun önemli bir projesi olduğunun altını çizdi. Ayvaz’ın verimliliğinin artırılması amacıyla kabuğunun yenileneceğini kaydetti.

Kulvar, TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışındaki yenilikler ve eklenen yeni kurallar hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Ayvaz’ın yeni Ar-Ge birimi tanıtıldı. Yeni birim hakkında TÜBİTAK Başkanı Mandal ve Rektör Alişarlı’ya bilgi veren Kaptan Ekinci, özetle “Bu birimin faydaları, önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır. Üniversitemizde hepimiz öğrenciyiz ve her birimiz okulumuzu bitirip mezun oluyoruz. Bu nedenle proje, mezunlardan yeni öğrencilere geçerken sekteye uğrayabiliyor. Bunu en aza indirmek için, yeni Ar-Ge biriminde, alt sınıftan arkadaşlarımızı görevlendirip işimizin literatürünü anlatıyoruz. Otomotiv dünyasını konuşuyoruz. Bu konuda epey gelişme kaydettik.” dedi.

“Çalışmalarımız Devam Ediyor, Umuyoruz ki Başarılı Olacağız.”

Ayvaz Elektromobil ekibinin Akademik Danışmanı Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu ise, “Öncelikle öğrencilerimiz için bu yarışı ve kulvarı biçimlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Onlar da elbette bilincindedir fakat hocaları olarak baktığımda, üniversite eğitiminin yanında bu tür projeler için emek vermek de onlar için ne kadar önemli, bunu çok net görebiliyorum. Bu yıl Ar-Ge birimini kurduk ve yürütücülüğünü ben üstlendim. Çalışmalarımız devam ediyor, öğrencilerimiz de yoğun çaba içerisindeler ve umuyoruz ki başarılı olacağız.” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı’ndan Ayvaz Ekibine Teşvik ve Tebrik

Ayvaz Elektromobil ekibini, yeni projeler ve çalışmalar konusunda teşvik eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, özetle “TÜBİTAK yarışları, yıldan yıla gelişme kaydediyor. Sizler de bu yarışlarda çok emek veriyorsunuz. Umuyorum ki sizlerden Elektromobil’in yanı sıra Hidromobil, Otonom, SİHA gibi daha birçok proje çıkacaktır. Faaliyetlerinizden ve yarışlarda gösterdiğiniz başarılardan ötürü hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Önceki İçerikCimnastikçi “Şampiyonlar Kampüste” Söyleşisi
    Sonraki İçerikAçıköğretim Programları Bahar Dönem Sonu Sınavı İçin Görev Talepleri Açılmıştır