BAİBÜ Uyum Eğitimlerinde UBYS ve Temel İlk Yardım Eğitimi Gerçekleştirildi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından göreve yeni başlayan sözleşmeli personel, naklen atama ile kuruma katılan idari personel ve ilk defa memuriyete atanan personele yönelik düzenlenen Uyum Eğitimleri Programı, 2 Temmuz 2025 Çarşamba günü iki ayrı oturumla devam etti.

    UBYS ve Üniversite İletişim Araçları Eğitimi
    Günün ilk oturumunda, Personel Daire Başkanlığı Şefi Mürşide Ayyıldız GÜLER tarafından verilen “Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) ve Üniversite İletişim Araçları” eğitimiyle personele, üniversite bünyesinde yürütülen idari iş ve işlemlerin elektronik ortamda nasıl gerçekleştirileceği anlatıldı.

    UBYS sisteminin yapısı, işleyişi ve kullanıcı arayüzü detaylı şekilde tanıtılırken, özellikle yeni göreve başlayan personelin sıklıkla ihtiyaç duyacağı işlemler uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde;

    Resmî belge oluşturma ve yazı hazırlama,

    EBYS üzerinden izin, rapor ve görevlendirme işlemleri,

    Belge talepleri ve havale süreçleri,

    Paraf ve onay işlemleri,

    İlgili evrakların birim içi ve dışı dağıtımı,

    gibi iş ve işlemlere dair örnek uygulamalar yapıldı.

    Ayrıca oturumun bir bölümünde, üniversite içerisindeki resmî iletişim araçları hakkında da bilgi verildi. Katılımcılara; kurumsal e-posta kullanımı, dahili telefon sistemi, resmî yazışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve belge formatları gibi başlıklar altında üniversite içi iletişim dilinin önemi vurgulandı.

    Bu eğitimle birlikte personelin hem dijital sistemleri etkin kullanabilmesi hem de kurumsal iletişimde ortak bir standart yakalaması hedeflendi.

    Temel İlk Yardım Eğitimi
    Günün ikinci oturumunda ise, Temel İlk Yardım Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim; Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Güneşer, Dr. Öğr. Üyesi Şeref Maden ve Öğr. Gör. Yasemin İnce tarafından verildi.

    İlk yardımın önemi, olay yerine yaklaşım, temel yaşam desteği, yaralanmalarda, kırıklarda, yanıklarda ve solunum yolu tıkanıklıklarında yapılması gereken ilk müdahale adımları detaylı olarak anlatıldı. Katılımcılara;

    112 Acil Çağrı sisteminin doğru kullanımı,

    Hayat kurtarıcı müdahaleler,

    Bilinci kapalı kişiye yaklaşım,

    Kaza sonrası ilk tepki ve risklerin değerlendirilmesi,

    gibi kritik başlıklar altında teorik bilgi ve örnek olaylar sunuldu.

    Eğitim sırasında temel yaşam desteği uygulamaları, katılımcıların aktif katılımıyla pratik örnekler üzerinden gösterildi. Böylece katılımcıların sadece görevlerine dair değil, günlük yaşamda karşılaşabilecekleri acil sağlık durumlarına da hazırlıklı olmaları sağlandı.

    Program Bilgilendirerek Güçlendiriyor
    Her iki oturumda da yeni göreve başlayan personele, görevlerinde ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve farkındalık kazandırılması hedeflendi. Uyum Eğitimleri Programı, üniversite kültürüne entegrasyonu hızlandıran, kurumsal iletişimi pekiştiren ve bilinçli kamu görevlileri yetiştirilmesine katkı sunan yönüyle büyük önem taşıyor.

    Program, planlandığı şekilde hafta boyunca devam edecek.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/awpi
    Önceki İçerikRektörlüğümüzden aşure ikramı
    Sonraki İçerikHemşirelik Bölümünün Akreditasyon Kutlaması yapıldı