Rektörlüğümüz koordinasyonunda Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KATUM) tarafından düzenlenen 10. Anneler Üniversitede Okulu programının üçüncü gün etkinliği, Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Osmanlı ve Selçuklu mutfağına özgü lezzetler pişirildi.
Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Çavuş ile Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü Öğr. Gör. Sena Ekinci öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı tarafından düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Çavuş, topluma hizmet uygulamaları kapsamında Rektörlüğümüz tarafından düzenlenen Anneler Üniversitede Okulu programının önemine vurgu yaptı ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başta olmak üzere Rektör Yardımcılarımıza ve programın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlik kapsamında Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nü gezen anneler, daha sonra Doç. Dr. Osman Çavuş ve öğrencilerle birlikte, domates ve salçanın mutfağımıza henüz girmediği dönemlere ait lezzetleri pişirdi; tekniklerini öğrendi.
Doç. Dr. Osman Çavuş, kuzu eti, arpacık soğan, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanan Mutancana ile Kapsa’nın nasıl hazırlanması gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. Anneler, öğrencilerle birlikte ise, Humus, Tabule, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz, Pancar Salatası, Mütebbel ve Maş Fasulyesi Salatası hazırladı.
Öğr. Gör. Sena Ekinci’nin hazırladığı Mengen’e özgü Ayva tatlısı, annelere ikram edildi. Kendine has üslubu ile kıymetli annelerimizin keyifli bir gün geçirmesini sağlayan Doç. Dr. Osman Çavuş’a, KATUM Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil tarafından teşekkür plaketi ve belgesi takdim edildi. 3’üncü gün etkinlikleri, el birliği ile hazırlanan lezzetlerin yenilmesinin ardından sona erdi.