AİBÜ Öğrencileri Giresun’un Kızıltaş Köyü’ne Kütüphane Kurdu

Bir ülkenin geleceğini ancak kitap okuma alışkanlığı edinmiş insanlar aydınlatıp şekillendirebilir. Bu gerçeğin farkında olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri de kolları sıvayarak kitap eksiği olan ortaokul öğrencilerini kitaplarla buluşturdular. AİBÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu üyeleri, her yıl düzenledikleri sosyal farkındalık etkinlikleri kapsamında bu yıl Giresun’un Dereli ilçesindeki Kızıltaş köyünde bulunan Kızıltaş Ortaokulu’na kütüphane kurdular.

Öğrencilerimiz AİBÜ Tıp Fakültesi’nde düzenledikleri ‘Bir Kitap da Sen Bağışla’ kampanyasıyla topladıkları kitapları, Giresun’daki ortaokul öğrencilerine götürdüler. Önce kütüphanenin temizliğini yapan öğrenciler ardından kitapları kütüphaneye yerleştirdiler. Kütüphaneye kitap desteklerinin süreceğini ifade eden öğrencilerimiz, her yıl en az bir köy okuluna da kütüphane kurmayı hedefliyorlar.

Önceki İçerikİmgenin Seramiği Sergisi
    Sonraki İçerikİBUDAK’ın Geleneksel Doğa Yürüyüşü…