A’dan Z’ye Scopus online eğitim serisi

    Değerli Kullanıcılarımız,

    19-22 Eylül tarihleri arasında, Türkiye çapında çevrimiçi “A’dan Z’ye Scopus Eğitim Serisi düzenlenecektir. Her gün Türkiye saatiyle 16:00’da 1’er saat olarak planlanan eğitimlerle, Elsevier’in kapsamlı özet ve atıf veri tabanı Scopus’un çok yönlü kullanım alanlarının; akademik araştırmalarınıza nasıl destek olabileceğinin keşfedilmesi amaçlanmaktadır.

    Scopus ne işe yarar?

    *   1788 yılından günümüze tüm bilimsel alanlarda ve yayın türleri (dergi, kitap, konferans vb) kapsamında tek bir yerden literatür tarama
    *   Atıf bazlı dahil olmak üzere farklı metriklerle ve verilerle yayın, dergi, yazar ve kurum analizi
    *   Bilim dünyasına ve kendi yayınlarınıza THE, QS, OECD, European Commission gibi uluslararası kuruluşlarla aynı pencereden bakabilme
    *   Hem bilimsel çalışmalarınızın hem sizin için görünürlük artışı
    *   Ulusal ve uluslararası teşvik şartlarını karşılama kontrolü
    *   SCOPUS Veri Tabanına Erişim için TIKLAYINIZ

    Eğitim serisinde katılmak istediğiniz oturumlara ayrı ayrı kayıt yapmanız gerekmektedir.

    ÖNEMLİ NOT: İlgili kayıt linkine tıklayarak ibu uzantılı BAİBÜ e-posta adreslerinizle ve “Kuruluş” adı olarak Üniversitemiz adını belirterek kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

    Ücretsiz ve Türkçe dil desteği ile sunulacak eğitim serisi boyunca konusunda uzman eğitmenlere sorularınızı yöneltme fırsatı bulabileceksiniz.

    ÖNEMLİ NOT:  4 oturumun tamamına katılanlara (her bir oturumda minimum 45 dk bulunmak gereklidir) katılım sertifikası imkanı sunulacaktır.

    EĞİTİM BAŞLIĞI TARİH SAAT / SÜRE KAYIT LINKİ EĞİTİM İÇERİĞİ
    Scopus’a Giriş 19 Eylül 2023 – Salı 16.00 / 60 dk KAYIT için TIKLAYINIZ Yeni kullanıcıların, Scopus’ta verimli bir şekilde araştırma yapmalarını sağlayacak temel bilgi ve örneklerin yanı sıra , “Yazar Profillerinin (Author Profiles)” doğru bir şekilde yönetilmesi ile akademik etki ve görünürlüğe dair ipuçları paylaşılacaktır.
    Scopus ile Araştırma Destek Başarınızı Artırma 20 Eylül 2023 – Çarşamba 16.00 / 60 dk KAYIT için TIKLAYINIZ Bu webinarda, araştırma ve çalışma alanınızı nasıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) bazlı analiz edebileceğinizi ve halihazırda hibe vs ile desteklenmiş araştırma ve araştırma projeleri ile karşılaştırabileceğinizi göstereceğiz.
    Scopus ile Doğru Dergi Seçimi 21 Eylül 2023 – Perşembe 16.00 / 60 dk KAYIT için TIKLAYINIZ Araştırmanız için doğru dergiyi seçmek, kaliteli hakem değerlendirmesi için doğru uzmanlığa erişebilmenin yanı sıra, çalışmanızın yayınlanabilmesi ve görünürlüğü için çok önemlidir. Bu oturum, size alanınızdaki ilgili dergileri etkili bir şekilde aramak için gerekli bilgi ve araçları sunuyor.
     

    İleri Seviye Araştırma Analizi

     

    22 Eylül 2023 – Cuma 16.00 / 60 dk KAYIT için TIKLAYINIZ Bu oturumda, Scopus verilerine dayalı sunulan hizmetleri, araçları ve çözümleri kullanarak araştırmanızı daha üst seviyelere ulaştırabilmenin yollarını öğrenebilirsiniz. Ek olarak araştırmacıların ilgi alanları ve gelişmekte olan araştırma disiplinleri hakkında önemli bilgiler elde etme, gelişmiş veri entegrasyonu için API’lere erişme, hibe/destek fırsatlarını keşfetme gibi konularda SciVal’den nasıl yararlanılabileceği anlatılacaktır

    Güncel Eğitim Takvimi için, http://kddb.ibu.edu.tr/egitim-hizmetleri/egitim-takvimi

    KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ycu4
    Önceki İçerikProQuest Eylül ayı eğitim seminerleri
    Sonraki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) yönetiminden huzurevi ziyareti